Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

NAJMOĆNIJA SDSS-OVKA JECKOV! Zagreb, Osijek, Vukovar i Karlovac nazvala gradovima likvidacije Srba! Stigao joj papren odgovor

Autor: Iva Međugorac

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirajući slučaj ubojstva Aleksandre Zec ocijenio je kako se tu radi o tragediji, uz opasku da je ona ubijena kao žrtva pljačke, dok je Martina Štefančić prema njegovim riječima ubijena samo zato što je bila Hrvatica. Teza je to na koju se referirala SDSS-ova saborska zastupnica Dragana Jeckov ocijenivši kako su okrutna ubojstva civila, posebice djece loša i pogrešna i kako ih je uvijek potrebno osuđivati. “Davanje imena ulici ili trgu po Aleksandri Zec je gesta, kad izgovaramo njeno i imena druge djece imamo dužnost izgovarati ih s osjećajem najdubljeg poštovanje i osjećajem prijezira prema počiniteljima”, komentirala je SDSS-ova zastupnica napominjući kako ovdje nema mjesta za naciju.

”Treba jednako osuditi sve zločince i odati poštovanje onima koji su zbog okrutnosti pojedinaca postali simbol nesreće, kao što su Goran i Slobodan Čengić, Dario i Tomislav Jurić, Danijela Roknić, Martina Štefančić, Antonija Zeko, Ivan Kljajić i mnoga druga djeca”, rekla je Jeckov uz napomenu kako su sva ta djeca bila samo djeca te su kao takva imala pravo na miran san i život. Osvrćući se na izjave predsjednika Zorana Milanovića o slučaju Zec zastupnica konstatira kako nisu ništa novo.

”Samo nastavak višegodišnjeg skrnavljenja žrtve koja godinama postoji na našoj nacionalnoj televiziji, u emisiji TV kalendar, kada se gledatelje podsjeća da je upravo slučaj Aleksandre Zec prenapuhan“ komentirala je nadalje Jeckov dodajući da su Zagreb, Osijek, Karlovac i Vukovar gradovi zaboravljenih likvidacija, protjerivanja i zastrašivanja brojnih Srba te da su nijemo pali u zaborav.

Pavliček: Svaki komentar je suvišan!

Te su njene riječi izazvale niz reakcija, a na društvenim mrežama svoj komentar iznio je prvi čovjek Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

”Lovas, Tovarnik, Berak, Svinjarevci, Mikluševci, Čakovci, Petrovci, Bogdanovci, Vukovar, Dalj, Borovo, Marinci, Cerić, Bapska, Šarengrad, Đeletovci, Lipovac, Trpinja, Laslovo, Beli Manastir, Glina, Hrvatska Kostajnica, Knin, Baćin, Saborsko, Erdut, Škabrnja, Nadin, Voćin, Okučani……. i na desetke drugih gradova i sela su mjesta likvidacija i protjerivanja nesrpskog stanovništva. A posebice valja na kraju istaknuti Negoslavce, zloglasno četničko uporište tijekom 1991. godine i mjesto strašnih zločina nad Hrvatima okolnih mjesta, kojima se i danas gubi svaki trag. Upravo iz tih Negoslavaca dolazi Dragana Jeckov. Svaki daljnji komentar je suvišan”, uzvratio je Pavliček.

Inače se Jeckov smatra najutjecajnijom SDSS-ovkom, a u svojim istupima nerijetko izaziva lavinu reakcija te njima plijeni pažnju. Tako je primjerice nedavno njena ideja o tome da bi se na HRT-u trebao prikazivati Dnevnih na srpskom jeziku Jeckov potakla diskusija u javnom prostoru posebice radi toga što je kazala kako je od ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana zatražila da se pored Dnevnika koji bi se prikazivao na dnevnoj bazi na Prisavlju formira srpska redakcija, i sve to po uzoru na odnos Srba prema hrvatskoj nacionalnoj manjini koja živi u toj zemlji.

U Saboru od 2017. godine

Jeckov je usput budi rečeno studirala na Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove na Privrednoj akademiji u Novom Sadu. Političku karijeru na nacionalnoj razini započela je kao saborska zastupnica koncem lipnja 2017. godine, kada je u parlament stigla kao zamjena za Milu Horvata, koji je prešao na poziciju državnog tajnika u tadašnje Ministarstvo zaštiite okoliša. U svojoj prisezi pred kolegama u Saboru Jeckov je u startu navela kako će se boriti za prava srpske nacionalne manjine koju i predstavlja, no ujedno je naglasak stavila i na borbu za veću prisutnost žena u politici. Inače se na lokalnoj razini Jeckov u politici kalila zadnjih desetak godina prvo kao vijećnica u općinskom vijeću, a zatim i kao tajnica Skupštine Zajedničkog vijeća općina.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.