Screenshot/N1

Najapsurdnija priča ikada! Divjak podržava HNS-ovu listu, a sjedi u HDZ-ovoj vladi

Autor: Iva Međugorac

Europski izbori, koji bi se trebali održati u svibnju, za predstavnike hrvatske politike od iznimnog su značaja, jer bit će oni prvi pravi test te otkriti kako stvari doista stoje na političkoj pozornici, ali i pokazati koliki rejting uživaju pojedine političke opcije. No, uoči tih izbora hrvatska javnost svjedoči o jednom od najvećih apsurda u povijesti.

Naime, HDZ kao vladajuća i najveća stranka na izbore u svibnju prema zasad dostupnim podacima izlazi samostalno, a u bitku za mandate u Bruxellesu kreće i HDZ-ov koalicijski partner HNS. U skladu s time ministrica znanosti Blaženka Divjak dala je potporu listi Hrvatske narodne stranke koju predvodi međimurski župan Matija Posavec.

”Odlučila sam podržati listu jer mislim da je ona naš najbolji izbor. U tome sam imala dva kriterija. Prvi je da se netko tko nas želi zastupati u Europskom parlamentu već dokazao u svojoj struci, u svome poslu. Drugi kriterij jest da dijelimo zajedničke vrijednosti i ciljeve i upravo su ciljevi koji se odnose na obrazovanje i na znanosti te onda i na razvoj društva i gospodarstva, ono u što ja vjerujem“, rekla je Divjak.

Blaženka Divjak pobrojala je tek dio rezultata koje su ostvarili kandidati na listi HNS-a.

”Matija Posavec je, kao župan, obrazovanje, istraživanje i poduzetništvo stavio na prvo mjesto. Stipendije, prijevoz, nove škole, ali i novi načini rada daju rezultate – obrazovanje za sve i jednake prilike za sve. I Financial Times  prepoznao je da Međimurska županija, ima potencijal i da ima dobro poduzetničko okruženje te je tu županiju nagradio dva puta. S druge strane, Tome Antičić se dokazao kao uspješan ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, gdje se napravio veliki pomak prema izvrsnosti.

I kao državni tajnik zadužen za znanost i istraživanje ostvaruje iznimne rezultate. Povukli smo gotovo tri milijarde kuna iz EU fondova, a krenuli smo od nule, ušli smo u najprestižniji svjetski laboratorij CERN”, poručila je Divjak. No, ova priča dimenziju apsurda poprima onoga časa kada se znade da ministrica koja podržava HNS-ovu listu sjedi u vladi s HDZ-om pa će se tako istodobno stranka koja s HDZ-om na nacionalnoj razini surađuje i rukovodi državom, na izborima za europski parlament suprotstaviti partnerskoj opciji. Što reći, osim toga ima samo kod nas.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.