Foto: Facebook Nino Raspudić

NADGLEDANJE MOBITELA? Raspudić: Evo zašto je ta ideja besmislena

Autor: Dnevno

Gostujući na Most TV-u analitičar Nino Raspudić komentirao je Vladine mjere borbe protiv pandemije koronavirusa, a koje bi omogućile praćenje signala mobitela građana koji su primorani biti u karanteni, ili samoizolaciji.

“Prvi put se nalazimo u ovakvoj situaciji – nema primjera u prošlosti s kojim bismo mogli usporediti ovu situaciju pa izvući neke zaključke. Sve će ovo, što nam se čini kao neko ludilo, proći, a onda će se vidjeti stvari – što je rađeno kako treba, što je bilo potrebno, a što ne. Smatram, iako će to zvučati banalno, da je potrebno učiniti apsolutno sve od onoga što treba činiti, a ne činiti ništa od onoga što ne treba činiti”, komentirao je Raspudić dodajući da je izmjena zakona potpuno nebulozna.

”Ako sam ja sada u izolaciji, oni će nadgledati je li taj moj mobitel u mom stanu na Trešnjevci ili se kreće po Črnomercu ili centru grada. Pa ja bez problema mogu ostaviti mobitel doma ako kršim samoizolaciju. S jedne strane mjera je potpuno neučinkovita, a, s druge strane, uvodi jedan dosad neviđen presedan miješanja u tu vrstu komunikacije među ljudima. Posebno me zabrinjava kad vidim iz kojih krugova dolazi taj prijedlog. Ne volim kad mi bivši KOS-ovci govore o tome kako će štititi mene i sve nas tako što će nam nadzirati mobitele. A tko će nadzirati te nadziratelje i kakva je tu uloga telekoma ostaje vidjeti. Angela Merkel je sličnu stvar pokušala uvesti u Njemačkoj, ali, po ovome što vidim za sada, SPD to nije prihvatio i stvar nije prošla”, komentirao je Raspudić.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.