Nada Prkačin: Izbor novog ravnatelja HRT-a već je dogovoren

Autor: dnevno.hr

I sama kandidatkinja za mjesto čelnice HRT-a tvrdi kako se već danima u prisavskim kuloarima priča kako će novi ravnatelj biti Josip Popovac.

Osam od ukupno devetnaest kandidata koliko ih je ispunilo uvjete za natječaj, odgovaralo je na pitanja te iznosilo vlastitu viziju vođenja javne televizije pred programskim vijećem HRT-a.

Svoje programe iznjeli su Emil Čić, Branko Debeljak, Branimir Ježić, Nikola Kristić, Vjekoslav Krsnik, Marko Malnar, Nada Prkačin i Ivan Salečić. Većina njih su sadašnji ili bivši djelatnici hrvatske radio televizije. Jednu od stvari koju su većinom kao po matrici isticali bila je financijska i političaka neovisnost kuće. Odluka o novom šefu HRT-a biti će najvjerovatnije u ponedjeljak, 22. ožujka. Od 22 prijave kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a pristigle na ponovljeni natječaj za tu dužnost 19 ih ispunjava uvjete natječaja. Među njima 10 ljudi je zaposleno na hrvatskoj radio televiziji, dok je ostalih devetero kandidata već poznato s prethodnog natječaja održanog u veljači koji je neslavno propao.

Zna li Prkačin nešto više?

Zarazliku od ostalih kandidata koji se nisu puno isticali te nastojali da se nikom ne zamjere previše, jedna kandidatkinja razlikovala u svom nimalo neprimjetnom pristupu programskom vijeću.

HRT -ova novinarka Nada Prkačin kazala je da smatra lošim što HRT “crnilom i žutilom” kopira komercijalne radio i TV kuće. Upozorila je kako do sada na HRT-u nitko osobno nije odgovarao za greške imenom i prezimenom.

– Postanem li ravnateljica, a čuda se ne događaju često, detektirat ću odgovorne za minuse – izjavila je uz napomenu kako najveću štetu donose oni koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da više nisu na čelnim pozicijama pa lobiraju za podobne koje bi koristili kao marionete u svrhu svojih ciljeva. No posebnu buru digla je njezina izjava da se već unaprijed zna da će za v.d. ravnatelja biti izabran Josip Popovac (na slici desno). Kao odgovor na pitanje otkuda joj ta informacija, izjavila je da se u kuloarima na HRT-u to zna već danima. Ukoliko se tvrdnja dotične pokaže točnom, postavlja se pitanje svrhe prijave svih devet kandidata (deset, bez Popovca) koji već rade na hrvatskoj radio televiziji. Jesu li u tom slučaju podbacili kao novinari zbog nedovoljne informiranosti ili samo služe da stvore privid demokratskog izbora te daju legitimitet izabranom?




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.