Nacional od ministra Šimonovića traži istragu sutkinje Kršul

Autor: dnevno.hr

Povrijeđene su ustavne odredbe koje jamče slobodu i tajnost dopisivanja i svih drugih oblika općenja i odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima - smatra Nacionalov pravni zastupnik.

Da je sutkinja koja vodi postupak protiv optuženih za ubojstvo šefa NCL media grupe postupila neprimjereno i nezakonito, smatra Čedo Prodanović te podsijeća da su sporne SMS poruke u istrazi bile izuzete iz spisa, ali ih je iz neobjašnjivih razloga sutkinja Kršul izvela kao dokaz na glavnoj raspravi iako sadržajno nemaju veze s optužbama zbog kojih se vodi kazneni proces. Također smatra da je sutkinja, ukoliko je već i smatrala da dokaz treba izvesti, s glavne rasprave morala isključiti javnost zbog privatnog karaktera poruka te radi zaštite osobnih podataka te zaštite maloljetne Sare Pukanić.


-Povrijeđene su ustavne odredbe koje jamče slobodu i tajnost dopisivanja i svih drugih oblika općenja i odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima koja propisuje da svatko ima pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života, doma i dopisivanja – smatra Prodanović.

Pukanić sam kriv za svoju smrt?

Navodi i da je postupak bio lišen morala te izveden bez ustručavanja te optužuje sud za sljedeće: -Sud je doveo do toga da se medijskim manipulacijama, bez imalo vođenja računa o osobnom dostojanstvu pokojnog Pukanića, zamjenom teza na liniji obrane okrivljenika, javnost počela više baviti efemernim sadržajem SMS poruka umjesto kriminalnom djelatnošću okrivljenika i tragičnom pogibijom Pukanića i Franjića, pri čemu se na krajnje nedostojan način gotovo željelo ustvrditi da je pokojni Pukanić zbog svoje ‘kontroverzne biografije’ i kontakata sa ‘sumnjivim’ osobama maltene sam odgovoran za svoju smrt – navodi Prodanović.

Kako prenosi t-portal, pravni zastupnik Nacionala zahtjeva od Ivana Šimonovića kao ministra pravosuđa da u okviru svojih zakonskih ovlasti provjeri njegove navode te njega i hrvatsku javnost obavijesti o poduzetim radnjama, utvrđenim činjenicama i mogućoj odgovornosti sudionika tih postupaka. O svojem dopisu Prodanović je obavijestio i glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina i predsjednik Odbora za ljudska prava Hrvatskoga sabora Furija Radina.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.