Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik zagrebačke policije govorio o kaznama i otkrio što od sutra čeka građane

Autor: Mia Peretić

Sutra na snagu stupaju izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima se uvode kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera.

Kazne za one koji pravilno ne nose maske iznose 500 kuna ili 250 ako kaznu plate odmah.

Onaj koji organizira ili dopusti privatnu zabavu u svom domu protivno zakonu, kaznit će se s 5 do 10 tisuća kuna. Predviđene kazne za pravne osobe su od deset tisuća do 40 tisuća kuna.

Mjere će provoditi policija, civilna zaštita, inspektori Državnog inspektorata.  O kaznama i kako će nas policija od sutra gledati i prema nama se ponašati za RTL danas otkriva Davor Posilović, načelnik Sektora policije PU Zagrebačke.

“Od proglašenja epidemije policija u kontinuitetu provodi mjere i radnje s ciljem kontrole provedbe sigurnosnih mjera koje donosi Nacionalni stožer. Nama se sutra ništa ne mijenja, utoliko je promjena što su na snagu stupile izmjene zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti pa se mogu izricati sankcije”, rekao je Posilović.

“Svoj posao provodit ćemo isto i od sutra. No svjesni smo činjenice da za one koji se neće pridržavati mjera, ali to smatramo da će prije biti izuzeci nego pravilo, postoji mogućnost izricanja i mogućnost primjene represivnih mjera”, kazao je.

Posilović je objasnio kako su represivne mjere samo onaj krajnji slučaj, da će se ići od upozorenja, zatim pisanih pa tek su onda krajnji slučaj represivne mjere te je naglasio da policija postupa isto kao i kod svakog drugog prekršaja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.