Na suđenju Sanaderu danas svjedoče Kulterer i Striedinger

Autor: T. J.

Prije tjedan dana bivši je direktor Hypo Leasinga Kroatien Drago Vidaković ponovio kako je na parkiralištu Hypove zgrade u Klagenfurtu vidio kako Kulterer Sanaderu predaje nekakvu omotnicu.

Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu danas bi se trebalo nastaviti svjedočenjem Wolfganga Kulterera i Guenthera Striedingera.

Bivšem premijeru se sudi za ratno profiterstvo pod optužbom za uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije od Hypo banke te primanje 10 milijuna kuna mita od čelnika mađarskog MOL-a kojima je zauzvrat navodno omogućio preuzimanje upravljačkih prava u Ini.

Prije tjedan dana bivši je direktor Hypo Leasinga Kroatien Drago Vidaković posvjedočio kako je u krugovima austrijske Hypo banke bilo govora o tome da Sanaderu treba isplatiti proviziju za kredit koji je Hypo odobrila hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova, a ponovio je i kako je na parkiralištu Hypove zgrade u Klagenfurtu vidio kako Kulterer Sanaderu predaje nekakvu omotnicu.

Inače se trenutno očekuje odluka Ustavnog suda o puštanju Sanadera da se brani sa slobode. Obrana je Vrhovnom sudu podnijela žalbu na odluku optužnog vijeća Županijskog suda koje je Sanaderu nakon optužnice u slučaju Fimi media ponovno produljilo pritvor i odredilo jamčevinu, a žalbu Vrhovnom sudu je najavio i Uskok koji visinu jamčevine smatra preniskom.

Autor:T. J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.