Pixabay/Wikipedia

NA SASTAVAK O DUNAVU REAGIRALA SVJETSKI POZNATA KNJIŽEVNICA! ‘Uvrstit ću ga u zbirku, a dječaka pozivam na suradnju’

Autor: Snježana Vučković

Priča o jednom hrvatskom učeniku, čijim prekrasnim sastavkom o vukovarskoj tragediji opisanoj kroz Dunav učiteljica baš i nije bila oduševljena, potpuno je uzdrmala javnost.

Podsjetimo, predivan način da se obradi zadana tema “Voda”, nije napisan onako kako to zamišlja naše školstvo, pa je mali osnovac dobio trojku i opasku “OVO NIJE OPIS, VEĆ SASTAVAK O DOMOVINI”.

Osim što je naš članak o ovom događaju u rekordnom vremenu izazvao brojna dijeljenja i komentare, on je polučio i mnoge reakcije od kojih izdvajamo jednu vrlo konkretnu i zanimljivu.

Poznata književnica dječaku nudi suradnju

Naime, našoj redakciji javila se Vera Primorac, jedna je od najplodnijih europskih autorica haiku pjesništva čiji su stihovi prevođeni na francuski, slovenski, poljski, engleski, japanski, talijanski i rumunjski jezik. Objavila je više knjiga, među kojima i  “Nebo iznad Vukovara – stranice mojih zapisa od Vukovara do Vukovara”.

Ova književnica koja uz prozu piše i poeziju, a zastupljena je u hrvatskim i svjetskim antologijama, nije ostala ravnodušna na poetski rad malog, hrvatskog školarca. Dapače, ona mu nudi suradnju:




“Neka bude moj gost na promociji a i uvrstit ću ga u zbirku”

“Upravo sam pročitala Vaš tekst o sastavku jednog učenika. Kao dugogodišnji prosvjetni djelatnik, doduše sada u mirovini, grozim se ovakvih prosvjetara koji ne znaju potaknuti djecu, razvijati im kreativnost i oplemeniti im dušu. Ali zato vrlo dobro znaju kako djeci uništiti samopouzdanje! Susretala sam takve, često… Ali, nikada nisam bila takva – naprotiv!”, kazala je književnica Primorac, a zatim nas vrlo ugodno iznenadila:

“Zato predlažem… Ne znam hoću li imati promociju moje zbirke “Nebo iznad Vukovara” u Vukovaru, pa da mi kao gost bude taj dječak velikog srca i pjesničke duše, ali ću svakako u svome narednom tekstu o Vukovaru, pjesmu ovoga našeg budućeg pjesnika uvodno citirati. Možda ju uvrstim i predstavim u posebnom dodatku (ako ima još pjesama i sastavaka, bilo bi mi drago da mi ih pošalje) u moju zbirku pjesama za djecu”, poželjela je Vera Primorac koja je našoj redakciji ostavila svoje podatke kako bi joj se, ukoliko su zainteresirani, mogli javiti roditelji malog dječaka, autora sastavka o Vukovaru i Dunavu.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.