Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

NA KRILIMA BUNTA PROTIV MJERA, ONI RASTU: ‘Ovo je val na kojem surfamo!’ Tomašević u velikim problemima: ‘Gori pod petama, vrijeme je za zaokret’

Autor: E.P.

Prema najnovijoj anketi Crobarometra, mogu se iščitati jasna kretanja političke podrške prema strankama i pojedincima jer već nekoliko mjeseci neki konstantno padaju, a drugi rastu.

Hrvatska politička scena tako mjesec završava obračunom predsjednika Republike i ministra obrane Marija Banožića, uhićenjem bivše ministrice Žalac, a tu je i 30 godina od pada Vukovara kao uvođenje COVID potvrda te veliki prosvjed protiv istih.

Hdz dominira

HDZ je i dalje najjača stranka s potporom od 29,5 posto te se opet pokazalo da afere ne utječu na popularnost među njihovim biračima. SDP se blago oporavio, ali daleko je od zlatnih godina i sada mogu računati na 13,2 posto. Možemo! je treći izbor s potporom od 10,3 posto, ali su u padu od kolovoza kada su bili druga stranka. MOST je sad već vrlo konstantan na 9,4 posto. Novi šef Ivan Penava i Domovinski pokret su na 4,8 posto.

Veliki je to problem za Možemo! i Tomislava Tomaševića koji konstantno lagano padaju, stišću ih problemi u Zagrebu, a kako saznajemo, javljaju se nezadovoljnici zbog mlake kritike Andreju Plenkoviću, Stožeru i HDZ-u.

“Sad već lagano gori pod petama. Definitivno je došlo vrijeme za zaokret. Stišću nas sa svih strana, e sad je vrijeme da Tomo udari šakom o stol i pokaže karizmu koju pokazuje već preko 10 godina u svojem aktivizmu i borbi za Zagreb. To treba prenijeti i u Sabor, naši saborski zastupnici i partneri moraju biti složniji i oštriji prema Plenkoviću. Ne možemo i ne smijemo stajati sa strane”, rekao nam je naš izvor iz zeleno-lijeve koalicije.

‘Most ne namjerava stati’

S druge pak strane, čini se kako Most plovi na valu nezadovoljnika covid potvrdama i epidemiološkim mjerama. U četvrtak su najavili i referendumska pitanja, a 4.12. kreću u skupljanje potpisa za održavanje referenduma.

Izvor iz Mosta rekao nam je da su zadovoljni razvojem situacije i da ne namjeravaju stati. “Ovo je definitivno val na kojem surfamo. Mi smo uz narod kad je najpotrebnije. Ovo što radi HDZ-ov stožer je travestija i vrijeme je da im se kaže ‘NE’. Mislim da najnovije ankete pokazuju sad već jasan trend rasta, ali vidjet ćete naredne ankete koje će pokazati još veći rast. Ovaj referendum podržat će svi dobronamjerni građani, a vjerujem da će prepoznati i tko ga je pokrenuo. Most neće stati”, rekao je naš izvor iz Most-a.




Podsjećamo, prosvjed protiv covid potvrda održan je prošle subote i sudjelovale su tisuće građana. Na njemu je bilo i političara, bili su u povorci i na trgu tako Mostovci, članovi Domovinskog pokreta i mnogi drugi.

 




Autor:E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.