Na izborima za sisačko-moslovačkog župana do 11 sati glasovalo 7,41 posto birača

Autor: Hina/T. Pšenko

Kako je priopćeno iz Županijskog izbornog povjerenstva, organizacija izvanrednih izbora stoji oko tri milijuna kuna. Ukoliko nijedan od šest kandidata u prvom krugu ne dobije natpolovičnu većinu glasova birača izašlih na izbore, za dva će se tjedna održati drugi izborni krug.

Prijevremeni izbori za sisačko-moslovačkog župana i njegove zamjenike prijepodne u toj županiji protječu u znaku vrlo slabog odaziva birača – do 11 sati izborima se odazvalo tek 7,41 posto od ukupno 152.493 birača upisanih u biračke popise.

Nešto veći odaziv zabilježen je u Sisku gdje je glasovalo 9,93 posto birača, a iznad deset posto birača izašlo je u općinama Martinska Ves (10,90 posto) i Majur (10,53 posto). Na području gradova Kutine i Kline glasovanju se odazvalo najmanje, tek oko 5,2 posto birača.

Na 341 biračkom mjestu birači se mogu opredijeliti za jednog od šest kandidata za župana. To su nezavisni Ivica Dadović, Mladen Novak kao kandidat Hrvatskih laburista, Veljko Novak iz HSP-a dr. Ante Starčević, kandidat HSP-a Pejo Trgovčević, Davorko Vidović iz koalicije SDP-HNS-HSU-SDA te Ivo Žinić kao kandidat koalicije HDZ-HSS-BUZ.

Kako je priopćeno iz Županijskog izbornog povjerenstva, organizacija izvanrednih izbora stoji oko tri milijuna kuna. Ako nijedan od šest kandidata u prvom krugu ne dobije natpolovičnu većinu glasova birača izašlih na izbore, za dva će se tjedna održati drugi izborni krug.

Autor:Hina/T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.