Na Hipodromu prekrasno, očaravajuće i fascinantno

Autor: hina

Misi na Hipodromu nazočno je i više hrvatskih povijesnih postrojbi u njihovim tradicionalnim odorama. Papu su vjernici pozdravljali uzvicima 'Benedikte, Benedikte'.

– Bilo je prekrasno, očaravajuće i fascinantno, rekla je Zagrepčanka Ljubica Premužić nakon svete mise koju je na zagrebačkom Hipodromu u povodu Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji vodio papa Benedikt XVI.

Podsjetila je da je prije tri mjeseca bila na Papinoj misi u Rimu, ali smatra da ju je najljepše doživjeti u vlastitoj zemlji.

Ističući kako je na Hipodrom došao sa suprugom i petero djece, Ilija Marić iz Kaptola kod Požege kazao je da posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj označava mir i blagoslov za njega i njegovu obitelj.

Navodeći kako je prije bio izvan vjere, Joško Buzov kazao je da je na misu došao s obitelji iz Splita. – Osjećam da je papa Benedikt XVI. Kristov namjesnik na zemlji i da donosi riječ koja donosi život vječni, rekao je Buzov.

Vjernici mašu zastavama s likom Majke Božje, a među hodočasnicima viđene su uz hrvatske i vatikanske – slovenske, makedonska, pa i brazilska zastava. Velik broj vjernika pristigao je iz BiH i drugih susjednih zemalja.

Među brojnim transparentima je i slika župnika iz Tovarnika Ivana Burika, ubijenog u agresiji na Hrvatsku 1991.

Misi na Hipodromu nazočno je i više hrvatskih povijesnih postrojbi u njihovim tradicionalnim odorama. Papu su vjernici pozdravljali uzvicima ‘Benedikte, Benedikte’.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.