fbpx
Foto: DVD Supetar/Ilustracija

NA BRAČU GORJELO DVAPUT: Vatrogasci imali pune ruke posla, buknulo i na životinjskoj farmi

Autor: Dnevno.hr

Vatrogasci otoka Brača danas su zabilježili dvije intervencije – požar vozila koji se proširio na obližnje raslinje i požar farme.

U 10:55 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gospa od Pompeja u blizini mjesta Ložišća na Braču. Odmah su na teren upućene snage DVD-a Supetar i Milna.

Utvrđeno je da je došlo do požara vozila koji se proširio na obližnje raslinje. Zbog opasnosti za širenje požara angažirano je 22 vatrogasaca s 8 vozila iz DVD-a Supetar i Milna, a HEP je privremeno isključio dalekovod radi sigurnosti vatrogasaca. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a požar je također zahvatio 1 ha makije i niskog raslinja. Požar je lokaliziran u 11:27, a u potpunosti ugašen u 17:50.


Požar na farmi životinja

U 17:10 sati DVD Supetar je preko Centra 112 zaprimio dojavu o požaru na farmi životinja iznad uvale Trstena. Odmah po dojavi na teren izlazi DVD Supetar i zatražen je angažman okolnih društava. O požaru je obavještena policija, Županijski vatrogasni operativni centar Split i veterinarska služba.

Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar kompleksa životinjske farme. Jedan dio objekata je izgorio sa još neutvrđenim brojem životinja. Cilj vatrogasaca je bio evakuacija preostalih životinja, gašenje objekata zahvaćenih požarom  i osiguranje objekata koji nisu zahvaćeni požarom, te sprječavanje širenja požara na obližnju šumu.

Požar lokaliziran

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD- a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca te dislokacija Brač (Vatrogasna zajednica grada Zagreba).

Požar je lokaliziran u 18:30 sati te je nastavljeno sa saniranjem požarišta i zbrinjavanjem životinja. Vatrogasci ostaju do daljnjeg na požarištu.

“Zbog povećane opasnosti od izbijanja požara, pozivamo građane na dodatan oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193”, poručuju vatrogasci.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.