fbpx

MUP poručio: ‘Pojačane su mjere sigurnosti u svim segmentima rada policije’

Autor: Hina

Što se tiče Zimsko prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu mjere sigurnosti su od početka rada na visokoj razini, kako prisutnosti policijskih službenika koji rade na osiguranju transfera, tako i kontrole migranata unutar Centra.

Podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije naredio je u subotu glavni ravnatelj policije Vlado Dominić nakon što su u petak navečer u Parizu izvedeni teroristički napadi.

Nakon niza terorističkih napada u Parizu koji su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije. Razina sigurnosti se podiže na način da se pojačava: zaštita državne granice tj. granična kontrola, razina osiguranja svih štićenih objekata, razina osiguranja svih javnih okupljanja i objekata namijenjenih okupljanju većeg broja ljudi (kulturnih i sportskih događaja), objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim ineternetskim starnicama.

Također je naređeno da se prikupljaju i razmjenjuju informacija koje se mogu dovesti u vezu s eventualnim terorističkim aktivnostima, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa i dr.


Što se tiče Zimsko prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu mjere sigurnosti su od početka rada na visokoj razini, kako prisutnosti policijskih službenika koji rade na osiguranju transfera, tako i kontrole migranata unutar Centra. Policija nije zabilježila niti jedan incident koji se povezuje s migrantima, no s obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz terorističke napade u Francuskoj policija poduzima dodatne mjere sigurnosti u Centru, navodi MUP.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.