MUP će analizirati postupke šutljivog policajca Šipušića

Autor: dnevno.hr

Ministar Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako je u povodu svjedočenja kojeg je policijski službenik Nenad Šipušić dao u tijeku sudskog postupka koji se vodi zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića ministar Tomislav Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Ističu kako je povjerenstvo formirano bez namjere da se ulazi u ocjenu danog iskaza, u smislu što on znači za optužnicu koja se stavlja na teret optuženima u ovom postupku.

U odnosu na rezultate i zaključke Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijeti će odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema policijskom službeniku Nenadu Šipušiću, stoji u priopćenju MUP-a.

Napominju kako s rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen, a posebno kako bi se izbjegla bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.