Foto: Damir Krajac / CROPIX / Ilustracija

‘MRTAV SI!’ MUŽ PROČELNICE U POŽEGI PRIJETIO NOVINARU? Intervenirala policija, bilo je dramatično

Autor: Dnevno.hr

Dramatična situacija nastala je u Požegi.

Naime, suprug požeške pročelnice priveden je zbog sumnje da je prijetio smrću novinaru lokalnog portala, doznaje 24sata.

Navodno ga je verbalno napao zbog kritičkih tekstova o njegovoj supruzi.

Radi se o incidentu koji se dogodio 22. lipnja oko 1 sat ujutro u jednom lokalu u Požegi. Novinar i urednik portala Požeški.hr, Mateo Pejaković, tvrdi da je napadnut od strane supruga pročelnice Andreje Menđel, koja vodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege.

Pejaković je potvrdio incident i podnošenje kaznene prijave, rekavši da ne smije otkrivati više detalja zbog istrage. Tek se neslužbeno doznaje što se dogodilo.

Pročelnicu sreo u lokalu, napao ga njezin muž: ‘Mrtav si’

Naime, novinar je na portalu pisao više kritičkih tekstova o pročelnici, a te večeri ju se sreo u lokalu, nakon čega se pojavio njezin suprug Ivan i verbalno sukobio s novinarem Pejakovićem. Navodno ga je htio uhvatiti za vrat, a žena je to nastojala spriječiti.

Prema riječima upućenih, Menđel je navodno uperio prst prema novinaru i rekao mu: “Mrtav si”.




Novinar sve prijavio policiji, muž pročelnice uhićen

Zatim su obojica izašli iz lokala, a novinar je pozvao policiju. Tu je Menđel navodno i dalje dobacivao Pejakoviću. Policija je došla i zamolila novinara da ode kući, bez izuzimanja dokumentacije i alkotestiranja. Ujutro se Pejaković opet obratio policiji, upozorivši ih da će se obratiti višim instancama te je podnio kaznenu prijavu. Menđel je zatim priveden.

Iz policije su 24sata u telefonskom razgovoru kratko potvrdili da je Mateu Pejakoviću prijetio 28-godišnjak, da je podnio kaznenu prijavu te da je policijsko postupanje u tijeku. Kako navode, od novinara su zaprimili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela istoga dana u popodnevnim satima uhićen je 28-godišnjak i doveden u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom Općinskom državnom odvjetniku, javljaju iz požeške policije.




 Andreja Menđel je u kratkom telefonskom razgovoru također poručila da ne želi ništa komentirati.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.