Goran Mehkek / CROPIX

Mrsić neviđeno optužio i izvrijeđao Škoru: ‘On je licemjerni parkingaš probuđene savjesti!’

Autor: Dnevno

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, osvrnuo se na javna obraćanja saborskog zastupnika Ivana Pernara, Miroslava Škoru, te Vladine mjere u očuvanju radnih mjesta u vrijeme korona-krize.

Kako navodi u priopćenju, Mrsić nije ostao imun na stanje u zemlji u protekla dva dana te je oštro komentirao Ivana Pernara i Miroslava Škoru nazvavši ih ”probuđenim populistima koji u ovakvom stanju u kojem se nalazi Hrvatska love duše ljudi.”

“Kad Pernar za saborskom govornicom iz džepa izvlači tamo nekog doktora Webera i nemušto čita njegove vrle savjete o svemoćnom (ali ne toliko sexi) C vitaminu, ne mogu ostati nijem, a ne reći: Dosta šarlatanstva. Na takve šarlatanske prijestupe treba reagirati glasno, pa i kazneno-pravno”, komentirao je Mrsić saborskog zastupnika Ivana Pernara, te se potom osvrnuo na Miroslava Škoru.

“A drugi poriv mesijanstva stiže nam ovo prijepodne iz Škorinog pera, Urbi et orbi (izraz koji označava Papino obraćanje). Licemjer na kvadrat”, poručuje Mrsić tvrdeći kako je Škoro iskoristio HDZ i model vlasti te stranke koji je uništio ovu državu, zadužio naše praunuke, potjerao mladost iz zemlje. Sad se sjetio reći da taj model, isti onaj na kojem se obogatio, više nije dobar. Škoro je u punom smislu oživotvorio staru, antologijsku maksimu šoferskog maga iz Batine pokraj Posušja, generala Ljube Ćesića Rojsa “Tko je jamio, jamio je” ili slobodni prijevod na standardni hrvatski jezik: “Tko je ukrao, njegovo je!”.

Ovo je vrijeme koje ne treba C-vitaminaše i licemjerne parkingaše probuđene savjesti. Trebamo struku, razum i odgovornost. Liječnike, medicinske sestre i ostalo zdravstveno osoblje na prvoj crti bojišnice, kao i pametna rješenja za spas radnih mjesta. I dok se liječnici i zdravstvo trenutno dobro nose s ovom epidemijom, vlada se u ekonomskim mjerama potpuno pogubila. Kako sada stvari stoje premijer i potpredsjednik koji brine o financijama, uzeo je izgleda škare u ruke i zajedno žele mačku rezati rep u šest koraka. Ako mačak preživi”, poručuju Demokrati.

Mrsić smatra kako odmah treba planirane minimalne iznose plaća kao podrška gospodarstvu u očuvanju radnih mjesta podići.

“Planirane isplate minimalnih iznosa plaća treba podići na medijan plaće od 5000,00 kn i osloboditi poduzeća plaćanja poreza i doprinosa do kraja korona-krize.”

Predlaže da se pogođene tvrtke osloboditi plaćanja predujmova bilo kakvih poreza, a tvrtke bez ekonomske aktivnosti (one koje ne rade) osloboditi plaćanja svih mogućih i nemogućih davanja (poreza, prireza, doprinosa, naknada, renta i sl.).

Država mora poticati osobnu potrošnju i upumpati novac u gospodarstvo, smatraju Demokrati. Zato priznaje kako se u ovom slučaju po prvi put slaže s gospodinom Ribićem iz Nezavisnog sindikata.

“Ne treba čekati svibanj i onda priznati – “da, to smo trebali napraviti u ožujku.” Sad je vrijeme za odlučne i odgovorne poteze. A to nisu C vitamin (u borbi protiv virusa) niti “parking rješenja” (za gospodarstvo)”, zaključio je Mrsić.

Mirando Mrsić protiv odluke Vlade: ‘Virus je u našoj populaciji i treba ga ograničiti’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.