foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

MOŽETE LI VJEROVATI? Ministar Kuščević šokantnim izjavama brani Tolušića u njegovoj novoj aferi!

Autor: Ines Brežnjak

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prije nekoliko se dana ponovo se našao usred još jedne afere. Naime, ovog mu se puta ‘na teret’ stavlja to što u imovinsku karticu nije upisao, kako je rekao, prostoriju za roštiljanje, veličine 150 kvadratnih metara.

Uslijed te afere, oglasio se i ministar uprave Lovro Kuščević, čije ministarstvo već godinu dana radi na zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Ministar Kuščević kazao je da smisao Zakona nije da se bavi time “je li neki dužnosnik u svojoj kartici upisao neki prostor pod ‘šupa’, ‘garaža’, ili ‘prostor za pečenjaru’”.

“Mislim da je trivijalno baviti se kvadratima, bitno se baviti sukobom interesa, odnosno sprječavanjem sukoba interesa. Povjerenstvo se mora baviti edukacijom, prevencijom i uočavanjem nepravilnosti da je dužnosnik svoju poziciju koristio za osobni probitak. To je bitno da maknemo iz hrvatskog društva. Je li netko upisao nešto kao garažu ili spremište, mislim da tome ne treba davati posebnu pozornost. Ako je bilo nepravilnosti,  treba ih ispravljati. Meni je bitnije da ministar Tolušić i svi dužnosnici rade u skladu sa zakonom, da svoj interes ili interes bliskih osoba ne stavljaju ispred javnog. To je posao Povjerenstva.”, zaključio je Kuščević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.