EPA

MOST O POTEZU VLADAJUĆIH: ‘Ili član stranke ili jednosmjerna karta za Irsku ili Njemačku’

Autor: Hina

'Novac se suludo troši pa je tako u sanaciju Studentskog centra dosad utrošeno 158 milijuna kuna', izjavio je Tomislav Žagar

Most nezavisnih lista poručio je u srijedu da se reforma školstva ne može lomiti preko leđa nastavnika, a čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka upitali su koju poruku mladim i obrazovanim osobama šalje njegova stranka odabirom Borisa Blažekovića, “čovjeka bez kompetencije i znanja”, za novog hrvatskog generalnog konzula u New Yorku.

“Prije par dana Vlada je prekinula pregovore sa školskim sindikatima o granskim kolektivnim ugovorima. Jedva je čekala razjedinjenost sindikata i nije u dobroj vjeri pristupila tim pregovorima”, rekao je Marko Sladoljev uz poziv prosvjetnim sindikatima da počnu zajednički nastupati.

Profesorima i učiteljima, kaže, nije bitno kojem sindikatu pripadaju, već je bitno da sindikati zastupaju njihova prava.

“Vlada je jednostrano prekinula proces pregovaranja, pravdajući to čekanjem da završi sudski spor dvaju sindikata, od kojih se jedan žalio jer ne sudjeluje u pregovaračkim procesima”, naglasio je nezavisni zastupnik u Klubu Mosta Tomislav Žagar. Učitelji su, ističe, zabrinuti zbog mogućeg otkazivanja ili nedonošenja novog kolektivnog ugovora jer u pitanju je 21 materijalno pravo koje je tim ugovorom definirano.

Novac se, ističe Žagar, suludo troši pa je tako u sanaciju Studentskog centra dosad utrošeno 158 milijuna kuna.

Čelnik Mosta Božo Petrov dodao je  kako je 65.000 nastavnika temelj hrvatskog obrazovanja i na njihovim će se leđima “iznijeti sve što se događa u obrazovanju”,

Sladoljev se osvrnuo i na odabir Blažekovića za konzula u New Yorku.




“HNS je preuzeo resor obrazovanja, Vrdoljak je rekao kako će provesti reformu obrazovanja, a za generalnog konzula u New Yorku stavljaju čovjeka bez kompetencije i znanja za obnašanje te funkcije”, ustvrdio je Sladoljev zapitavši Vrdoljaka koju poruku šalje tim potezom mladima i obrazovanima.

Poruka je, kaže, ili ćete biti član stranke pa ćete uspjeti ili uzmite kartu za Irsku ili Njemačku u jednom smjeru.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.