Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Most ne odustaje! Traže Kujundžićevu smjenu: ‘Smatramo da je zaključak Saborskog odbora neustavan!’

Autor: I.Br.

Most nezavisnih lista uputio je zahtjev za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića. Kako stoji u njihovom priopćenju, u Mostu očekuju da će predsjednik Hrvatskog sabora sazvati izvanrednu sjednicu, kako to nalaže Ustav, a poslan je i dopis Ustavnom sudu da potvrdi tu obvezu.

“Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika Sabora donio je zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme dok Hrvatski sabor redovito ne zasjeda. Prema Ustavu RH, rasprava i glasovanje o prijedlogu za glasovanje o povjerenju mora se održati u roku od 30 dana, što je imperativni rok. U ime 1/5 saborskih zastupnika podnijeli smo prijedlog za glasovanje o povjerenju ministru zdravstva, i upućujemo dopis Ustavnome sudu RH koji ima ovlast da prati ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te da o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještava Hrvatski sabor. Smatramo da je zaključak Saborskog odbora neustavan i zahtijevamo da Ustavni sud hitno i bez odgode izvijesti predsjednika Sabora u neustavnosti tog zaključka i da on sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o povjerenju ministru zdravstva”, kazao je saborski zastupnik Robert Podolnjak.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.