Sanjin Strukic/PIXSELL

MOST ima koalicijskog partnera! Već su se počeli pripremati za izbore

Autor: Dnevno.hr

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja i član Glavnog odbora Mosta Ante Čikotić sastali su se s predstavnicima Poticajne skupine za osnivanje stranke „Pokret za hrvatsku budućnost“. Tom prigodom utvrđen je prijedlog za međusobnu suradnju i potporu u sljedećem razdoblju u svim zajedničkim programskim točkama i ciljevima. Predstavnici Pokreta za hrvatsku budućnost, kao i Most, žele pokrenuti pozitivne trendove u Republici Hrvatskoj i zalagati se za dobrobit građana.

“Radi učinkovitog zastupanja interesa hrvatskoga naroda u Hrvatskoj i drugdje gdje ostvaruju svoja skupna legitimna prava, nužna je suradnja stranaka, skupina i osoba kojima je to cilj i misao vodilja. Taj cilj nije ni „desna“, ni „lijeva“, ni kaotična Hrvatska, već želimo snažnu, suverenu i jedinstvenu Hrvatsku koju će predstavljati pravedne, čestite i vrijedne osobe. Cilj je i stvaralačka sinergija, očuvanje vrijednosti te ostvarivanje temeljitog preustroja društvenih odnosa”, izjavio je Zdravko Gavran iz Pokreta za hrvatsku budućnost.

“S političkom inicijativom Pokret za hrvatsku budućnost dogovorili smo suradnju za predstojeće EU izbore. Utvrdili smo nekoliko smjernica za jače zastupanje nacionalnih interesa, budući da oni koji trenutačno obnašaju takve dužnosti za njih baš i ne mare. Naš zajednički stav je da EU mora biti zajednica ravnopravnih i suverenih država koja djeluje na načelima jednakopravnosti i supsidijarnosti. Interes država članica mora ojačati nasuprot briselske oligarhije, birokracije i lobija”, rekao je Nikola Grmoja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.