MORH: Odlazak 6. kontingenta OSRH u misiju UNDOF

Autor: hina

U vojarni na Plesu ispraćen je prvi val od ukupno 95 vojnika koji će hrvatske boje na ramenu nositi na Golanskoj visoravni.

Uoči polaska 6. kontingenta Oružanih snaga RH u mirovnu misiju UNDOF na Golansku visoravan danas je u vojarni ‘Pleso’ priređen ispraćaj za njegove pripadnike, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Riječ je o prvoj skupini vojnika, dok je za drugu polazak predviđen početkom prosinca, a Kontingent će ukupno brojiti 95 pripadnika iz svih triju grana OSRH.

Ispraćaju je nazočilo visoko izaslanstvo Oružanih snaga RH, na čelu sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH kontraadmiralom Zdenkom Simičićem i zapovjednikom Zapovjedno-operativnog središta GS OSRH brigadnim generalom Vladom Šindlerom.

Govoreći o posebnostima misije UN-a na Golanskoj visoravni u kojoj će vojnici provesti šest mjeseci, kontraadmiral Simičić im je poručio da sve njihove aktivnosti moraju biti usmjerene prema izvršenju zadaća. U tome mogu računati na potporu Glavnog stožera i svojih matičnih postrojbi.

– Predstavljate Oružane snage, ali najviše zastavu koju nosite na ramenu i državu stvorenu u Domovinskom ratu. Budite ponosni na to – poručio je zamjenik načelnika GS OSRH kontraadmiral Simičić.

General Šindler i bojnik Vuković su naglasili da su svi pripadnici 6. kontingenta obučeni i opremljeni za misiju u skladu sa svim njezinim zahtjevima i postavljenim standardima.

Ispred postrojenih pripadnika 6. kontingenta prijavak kontraadmiralu Simičiću je podnio njegov zapovjednik, bojnik Denis Vuković.
Pripadnici OSRH trenutno sudjeluju u sedam misija UN-a; mirovnoj misiji UNMOGIP (Indija i Pakistan), MINURSO (Zapadna Sahara), UNMIL (Liberija), UNFICYP (Cipar), UNMIS (Sudan), UNIFIL (Libanon) dok je najveći broj pripadnika OSRH, 95, u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni. Trenutno se u UN misijama nalazi ukupno 119 pripadnika OSRH, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.