Momir Drobac: Kako je premijerka zaposjela moj stan

Autor: dnevno.hr

Vlasnik stana u kojemu živi predsjednica Vlade RH prvi je put otkrio dramatične detalje koji bacaju mrlju na lik i djelo Jadranke Kosor.

Momir Drobac, čovjek koji je izbačen iz stana u kojem danas živi Jadranka Kosor, iznio je danas u emisiji ‘Hrvatska uživo’ teške optužbe na račun premijerke. Ured za odnose s javnošću Vlade RH brzo je iznio demanti tvrdeći da se tako želi naštetiti ugledu premijerke.

– Zbog stana u Šeferovoj ulici ja i moj brat smo cijelo vrijeme dobivali prijetnje, kazao je bivši stanar stana od 90 kvadrata.


Prema tvrdnjama djelatnika MORH-a, zbog njenih osobnih zasluga u Domovinskom ratu premijerka RH u taj se stan uselila još 1995., nakon što su se iz njega prisilno iselila braća Drobac. U DORH-u tvrde da izvidili situaciju te da je premijerka stan stekla po zakonu, no činjenica je da ovo i dalje baca sjenu na njezinu političku karijeru.

1995. godine Komisija Ministarstva obrane Momiru Dropcu dostavila je zahtjev za iseljenjem iz stana u Šeferovoj ulici. Miomir i njegov brat potom su stan prepustili invalidu Domovinskog rata Dragi Severinu, a dečke su smjestili u manji stan u Ivanićgradskoj koji je prije pripadao Severinu. Dotični je u stanu Drobčevih bio tek nekoliko mjeseci da bi se iselio zaključivši kako mu ne odgovara. U njega se potom uselila Jadranka Kosor.

Pilselov komentar

Braća Drobac su za preseljenje tražili ugovor s MORH-om, no ugovor nikada nisu dobili. Tu su shvatili da ih Komisija želi prevariti, ispričao je Momir. Stan u Ivanićgradskoj isprva nisu htjeli prihvatiti, no kako tvrdi Drobac, konstantno je dobivao prijetnje iz MORH-a.

– Stan u Ivanićgradskoj bio je u strašnom stanju; kazao je Momir Saši Kosanoviću. Brat mu je 1999. godine obolio od šizofrenije te počinio samoubojstvo skokom sa 14. kata. Stan u kojem živi i dalje je u katastrofalnom stanju, nema grijanja, ni parketa, a sedam godina u stanu nema ni struje. Momir je već 20 godina nezaposlen, a preživljava skupljajući boce.

– Umro bih od srama da sam na mjestu Jadranke Kosor; kazao je Drago Pilsel odgledavši prilog. Pilsel, bivši savjetnik Ive Josipovića, istaknuo je kako je Momo Drobac naša savjest te da mu nije jasno kako premijerka može nositi taj teret srama.

Požurili s demantiranjem
Ubrzo je uslijedio demantij iz ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske u kojem se navodi, -Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nema nikakve veze sa slučajem braće Drobac jer je, kao što je i potvrdilo Državno odvjetništvo, stan u kojem živi stekla na zakonit način. U tom kontekstu najodlučnije odbacujemo i oštro osuđujemo grube i potpuno neutemeljene konstrukcije novinara Drage Pilsela, a njegovu tvrdnju da bi ‘umro od srama da se zove Jadranka Kosor’ smatramo politikantskim pokušajem nanošenja štete Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske”, stoji u reagiranju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.