fbpx
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

MOGU PONIŠTITI OCJENU MILANOVIĆEVOM SINU! Inspekcija ušla u školu: Češlja se sva dokumentacija, obitelj u neugodnoj aferi

Autor: Dnevno.hr

Prosvjetni inspektor i u srijedu je boravio u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, nakon što je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs naložio pokretanje inspekcijskog nadzora u najstarijoj srednjoj školi u Hrvatskoj zbog afere “daj mi pet”.

Podsjetimo, supruga predsjednika RH Sanja Musić Milanović školi u koju ide njezin sin uputila je mail u kojem se žali na metode rada profesorice matematike, a u pismu koje je javno objavila stoji i da nikako ne traži promjenu ocjene iz četvorke u peticu.

No, do promjene ocjene ipak je došlo, zbog čega se povela priča o mogućem pritisku prve dame.


Inspektor je u školi, može narediti poništavanje ocjena

Kako piše Jutarnji list, inspektor je već drugi dan u Klasičnoj gimnaziji te pregledava dokumentaciju. Ako inspektor utvrdi da ocjene nisu zaključene propisno, po Zakonu o prosvjetnoj inspekciji, ima pravo narediti školi da poništi ocjene.

Trenutno se ne zna u kojoj je fazi nadzor, a očekuje se da bi prosvjetna inspekcija ovaj slučaj trebala završiti do početka idućeg tjedna, nakon čega će biti poznato hoće li doći do poništenja zaključne ocjene, odnosno hoće li biti sankcija za djelatnike škole.

U petak sjednica školskog odbora

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec smatra da bi svakako trebalo donijeti novu zaključnu ocjenu ako prosvjetna inspekcija utvrdi da je ta ocjena mijenjana na nezakonit način.

Prema posljednjim informacijama, u petak će se održati sjednica školskog odbora Klasične gimnazije, na kojoj se očekuje i rasprava o situaciji. Jedna od intencija jest pokušaj zaštite nastavnice na koju je navodno rađen pritisak da promijeni ocjenu.

“Kolegica na koju je izvršen pritisak za ocjenu, a to se moralo dogoditi jer nastavnici u e-dnevnik ne mogu bez administratora promijeniti zaključnu ocjenu, to nije smjela napraviti. Mogla bih razumjeti da ne poznaje pravila posla kojim se bavi ako je tek položila stručni ispit, a zbog toga smatram da je najgori ishod ako nastavnica dobije sankciju”, kaže Nada Lovrić, predsjednica Sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.