Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MOĆNI, TAJANSTVENI I MLADI! Bračni par Primorac: Tko su supružnici koji su na Rebru cijepljeni preko reda?

Autor: Iva Međugorac

Sve je dulji popis onih koji su se cijepili preko reda, a takve bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore, poznati liječnik Trpimir Goluža naziva otimačima cjepiva, te oštro i žestoko osuđuje taj čin.

”Otimačina cjepiva pod krinkom spašavanja prekobrojnih doza, moralni je sunovrat kvazi društvene elite koji nam u potpunosti objašnjava zašto naše društvo već desetljećima stagnira. Uz ovakvu sebičnu, nesolidarnu, nemoralnu, beskrupuloznu elitu drugačije nam niti ne može biti”, komentira Goluža koji je poseban naglasak stavio na kako kaže mlade uzdanice državne vlasti, pošto smatra da je posebno obeshrabrujuće kada takvi pokazuju ovakve osobine.

”Čin predsjednice Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, gđe. ISKRE PRIMORAC, mlade žene koja je zloupotrebila vlastitu poziciju moći i ne samo sebi već i svom suprugu osigurala cijepljenje mimo utvrđene liste prioriteta u ustanovi na čijem je čelu, zaslužuje ne samo moralnu osudu već joj nalaže i promptno napuštanje iznimno odgovorne funkcije.Svojevoljno, neopozivom ostavkom, ili smjenom od strane Vlade RH koja ju je i imenovala predsjednicom Upravnog vijeća. Svaki drugi epilog osim razrješenja gđe. Primorac pokazat će izrazitu nespremnost države da uspostavi poželjne obrasce primjerenog i društveno odgovornog ponašanja ljudi koji bi trebali štititi državne interese i zalagati se za opće dobro”, kritizirao je Goluža.

Inače, Iskra Primorac i njen suprug Marko Primorac u vladajućoj stranci prilično dobro kotiraju, a upućeni kažu da svoj plasman uz ostalo mogu zahvaliti prijateljstvu s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, ali i prisnim odnosima s aktualnim ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem.

Marko Primorac docent je na katedri za financije zagrebačkog Ekonomskog fakulteta na kojem radi i Ćorićeva supruga Dubravka, za koju je Ćorić u više navrata izjavljivao kako je imala veliki utjecaj na njegovu političku karijeru.

Godine 2019. Primorac je imenovan savjetnikom za gospodarstvo bivše predsjednice. Rođen je 1984. godine, a premda relativno mlad već je uspio daleko dogurati pa je tako član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i član revizorskog odbora Hrvatske lutrije.

Njegova supruga Iskra Primorac predsjednica je Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, ali i mlada nada HDZ-a te je ujedno i ravnateljica Središnjeg registra osiguranika.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.