fbpx

Mljekari nastavljaju prosvjed u Zagrebu, u četvrtak u cijeloj Hrvatskoj

Autor: dnevno.hr

Ne bude li na sastanku Savjeta za mlijeko, dogovorenom u Ministarstvu poljoprivrede, postignut dogovor o otkupnoj cijeni, mljekari poručuju da će se njihov prosvjed nastaviti u četvrtak u cijeloj zemlji.

Više od 300 proizvođača mlijeka koji su se sa 150 traktora okupili ispred bjelovarske Sirele, danas u vlasništvu Dukata, nastavljaju prosvjed i najavljuju dolazak traktorima u Zagreb, piše HRT.

Mljekari traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna te zahtijevaju potvrđivanje proizvođačke cijene mlijeka od 4.09 kuna po litri.

Ne bude li na sastanku Savjeta za mlijeko, dogovorenom u Ministarstvu poljoprivrede, postignut dogovor o otkupnoj cijeni, mljekari poručuju da će se njihov prosvjed nastaviti u četvrtak u cijeloj zemlji, najavio je predsjednik HSUPM-a Igor Rešetar.


Rešetar naglašava kako dva pokušaja tripartitnog dogovaranja modaliteta za izračun troškova proizvodnje sirovog mlijeka i otkupne cijene sirovog mlijeka, organiziranih u Ministarstvu poljoprivrede, do sada nisu dala rezultata jer menadžeri Dukata umjesto argumentirane rasprave traže od svakog proizvođača ponaosob da potpiše ugovor s novom umanjenom otkupnom cijenom.

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka objedinjava rad 20 hrvatskih udruga proizvođača sirovog mlijeka u koje je udruženo blizu 5.000 proizvođača mlijeka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.