Photo:Damir Spehar/PIXSELL

‘MLAD, KRITIČAN, DRUKČIJI…’ SDP-ovci na rubu očaja zazivaju dolazak novog šefa i negoduju zbog Zagreba

Autor: Iva Međugorac

“Taj dečko zna što radi”. Tim riječima SDP-ovci opisuju svojeg kolegu Mišela Jakšića koji je stranački obraz uspio osvjetlati već u prvom krugu lokalnih izbora izborivši još jedan mandat na čelu Koprivnice kojom vlada posljednjih pet godina.

Jakšić je, kažu naši sugovornici, u svakom smislu riječi, netipični SDP-ovac koji nije ovisan o stranačkom vodstvu pa je slijedom toga nerijetko otvoren za kritike stranačkih šefova. Bez obzira na to što je kritičan, Jakšić je jedan od onih koji su otvoreni za razgovore i razmijene prijedloga, a pored toga on je zagovornik i predlagatelj novih ideja.

Da je uistinu netipičan, Jakšić je potvrdio u vrijeme kada je Vlada na čelo Podravke imenovala bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić. Kritički je Jakšić dočekao novu šeficu Podravke, s kojom se ubrzo potom sastao, a zatim ipak promijenio retoriku pozdravljajući promjene s kojima je Dalić startala u Podravci, a koje su uz ostalo uključivale i povećanje radničkih plaća.

Time je Jakšić pokazao da nije isključiv, dok u samom SDP-u ne isključuju mogućnost da upravo njemu prepuste budućnost svoje stranke.

Kako navode, on je političar otvoren za dijaloge, moderan je, sposoban i mlad političar koji je svoj grad oživio povlačenjem europskih sredstava pa stoga ne bi bilo loše da svojom mladošću i sposobnošću oživi stranku koja pleše oko ruba političke provalije otkako se na sceni pojavila platforma Možemo koja je Peđi Grbinu ozbiljno pomrsila račune.

U najvećoj oporbenoj stranci sa strepnjom promatraju događanja u Zagrebu, gdje bi uskoro opet trebali sjesti za pregovarački stol s Tomislavom Tomaševićem i njegovom družinom. Nije tajna da je Tomašević u prvom krugu lokalnih izbora skoro postao zagrebački gradonačelnik, a nije nepoznanica ni to da im u Skupštini treba samo jedan mandat za većinu. Međutim, SDP-ovci se nadaju kako će Tomašević željeti stabilnu većinu pa da će stoga prigrliti njihovih pet skupštinara.

Suradnja je to koja je navodno već dogovorena, no SDP-ovci su svjesni kako su oni u ovoj kombinaciji slabiji partneri pa strahuju od toga da bi ova suradnja dodatno mogla oslabiti njihov položaj te ih potpuno izbrisati sa zagrebačke političke scene.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.