Screenshoot

MJEŠTANI ŠKABRNJE UŽASNUTI! Na obljetnici pokolja PJEVAT ĆE ŠKORO: ‘Pa, nije to svadba!’

Autor: Snježana Vučković

Mještani Škabrnje ostali su šokirani kad su doznali da je načelnik njihove općine Nediljko Bubnjar na obljetnicu pokolja u Škabrnji kao posebnog gosta pozvao pjevača Miroslava Škoru!

U ime povrijeđenih i poniženih obitelji, našoj se redakciji obratio Roko Bilaver koji nema lijepe riječi za načelnika:

„Pa, ovo je nečuveno! Kako je moguće da je načelniku palo na pamet pjevanjem obilježiti najtragičniji dan u našim životima? Odmah da razjasnimo, nitko od nas nema ništa protiv Miroslava Škore, dapače… Ali, ne dopuštamo da se na dan boli i plača Škabrnjom ori pjesma! Ovim putem škabrnjske obitelji koje su u ratu izgubile svoje najmilije, načelniku šalju poruku da od koncerta neće biti ništa”, jasan je Roko Bilaver koji napominje kako je njegov brat Stanko Duje bio prva žrtva u Škabrnji, a istupa u ime obitelji Brkić, Segarić, Pavičić i svih onih koji će na taj dan tugovati zbog gubitaka svojih najmilijih.

Roko Bilaver ističe kako je ovaj poziv Miroslavu Škori samo jedan u nizu gafova načelnika, koji je prelio čašu i dokrajčio strpljenje tamošnjeg stanovništva. Naš sugovornik upozorava i na slijedeće:

„Gospodin Bubnjar je moj stranački kolega, ali ja ga se sramim! Može grubo zvučati, ali napravio je štetu tamo gdje ni četnici nisu. Devastirao je sve što je stigao, srušio je zgradu škole iz 1876., zadrugu, pogon za proizvodnju sira, zdanje koje je u vrijeme 2. Svjetskog rata bilo engleski logor… Ja tražim od gospodina Plenkovića da u Škabrnju pošalje povjerenika koji bi vidio što se ovdje događa i koji bi rasformio županijski odbor HDZ-a”, odlučan je Škabrnjanin Bilaver kod kojeg je poziv Škori bio okidač da iz sebe izbaci sve ono što ga muči vezano uz načelnika i njegov način rada.

„On uopće nije iz Škabrnje, nego iz Prkosa pa pretpostavljam da mu je do pjesme zato što mu nitko nije nastradao. A zvao sam i gospodina Škoru, međutim, nisam ga dobio. Reći ću mu: „’Prijatelju, poštujem te i volim tvoje pjesme, ali 18. studenog u Škabrnji sigurno nećeš pjevati, dobrodošao si da s nama zapališ svijeću, i to je sve, jer ovo nije pir”.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.