Otvoreno.hr

Miroslav Škoro: ‘Narod će mi donijeti pobjedu, a ja ću njemu vratiti državu koju su mu oteli’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Miroslav Škoro jedan od tri kandidata kojem ankete daju najveće šanse u utrci za Pantovčak, u intervjuu za portal Otvoreno.hr rekao je kako je svjestan da će veće ovlasti koje traži za predsjednika države jednog dana konzumirati netko drugi i tvrdi kako je to jedan od razloga zbog kojeg želi kompetentniji i neovisniji Ustavni sud.

Također iznio je i svoje stavove o Europskoj uniji, NATO savezu, Inicijativi tri mora te Višegradskoj skupini, ulasku Srbije u EU, a dotakao se i optužbi da je svojom kandidaturom podijelio HDZ.

“U našoj politici, pa i u većem dijelu javnog sektora, nitko ni za što nije odgovoran”

U predsjedničku utrku ušli ste s prijedlogom promjena Ustava kojim bi se proširile ovlasti predsjednika. Od tad do danas ne prestaju komentari i pišu se kolumne i cijele reakcije na tu temu. Tražite moć koja nagriza trodiobu vlasti, pa vas nazivaju autoritativnim populistom. Što u stvari vi želite? Jeste li razmišljali što će biti ako netko poslije Vas dođe, ipak ne možete biti doživotni predsjednik?

“Od prvoga dana govorim da tražim veće ovlasti za predsjednika države, a ne za Miroslava Škoru. Duboko sam svjestan toga da će te ovlasti iza mene konzumirati netko drugi i da mora postojati kontrolni mehanizam. Zato želim kompetentniji i neovisniji Ustavni sud, da može biti taj kontrolor. Napadaju me ljudi koji se boje za svoje pozicije. Neki od njih nemaju se zašto bojati jer ja uvažavam struku čak i kad se ona sa mnom ne slaže, a neki itekako imaju razloga za bojazan jer su privatizirali ovu državu, oteli ju narodu i došlo je vrijeme da ju vratimo”.

Ostatak intervjua pročitajte ovdje.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.