Robert Anic/PIXSELL

MIRO BULJ ŽESTOKO: Županijske uprave za ceste su tvornice uhljeba!

Autor: Hina

Ogroman novac za ceste odlazi kroz razne filtere, izgubi se dok dođe do lokalne samouprave, asfalta ima najviše pred izbore, kasže Bulj

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj u srijedu je, raspravljajući o financijskoj reviziji 20 županijskih uprava za ceste (ŽUC) za 2015. godinu, ustvrdio kako se novac županijskim upravama dodjeljivao po političkom ključu i kako su to “tvornice uhljeba”, a njegove su tvrdnje odbacili HDZ-ov Petar Škorić, ali i SDP-ov Saša Đujić.

Ne vidim smisla tolikim ŽUC-evima, to je tvornica uhljeba, izborni potencijal koji treba aktivirati u određenom trenutku, rekao je Bulj i ustvrdio da se novac ŽUC-evima dodjeljivao po političkom ključu, kad je SDP bio na vlasti najviše se davalo Istri, Zagorju, Primorsko-goranskoj županiji, a sad će županijama gdje je HDZ na vlasti.

Bulj: Od uspostave županije iz Zagore otišlo sto tisuća ljudi

Ogroman novac za ceste odlazi kroz razne filtere, izgubi se dok dođe do lokalne samouprave, asfalta ima najviše pred izbore, u Imotskom su kamioni jurili kroz grad tražeći gdje će “zacrniti”, rekao je Bulj, koji je ustvrdio i da je iz Dalmatinske zagore otišlo sto tisuća ljudi od kad je oformljena Županija splitsko-dalmatinska.

Niste pročitali revizijske nalaze, to su vaši subjektivni doživljaji, ŽUC-evi su opravdali svoje postojanje, nisu prezaduženi i racionalno posluju, odgovorio mu je HDZ-ov zastupnik Škorić.

Tvdnje o političkoj podjeli novca odbacio i Đujić (SDP). Primorsko-goranska županija i danas, kad je HDZ na vlasti, dobiva dosta novca, ali zato jer ima projekte, ne može vam netko dati novce u ŽUC ako nemate projekte, uzvratio je Đujić Mostovu zastupniku i dodao kako je “samo Božidar Kalmeta dijelio novce bez projekata”.

Neistina je, rekao je Nenad Stazić (SDP) da je SDP najviše davao Istarskoj županiji. Ta je županija s 800 milijuna financirala proračun države, nema kvadrata koji nije mogla asfaltirati da nije toga, a dio tih novaca odlazi i u Metković, gdje ne znate sastaviti ni program, poručio je Bulju, koji mu nije ostao dužan.




Ja nisam iz Metkovića, a vi ste samo demagog, želite dijeliti narod, sad ćete doći do autonomije, no možda da prije toga objasnite kako sa 7 kuna dnevno otići na Brijune, uzvratio mu je Bulj.

Glavni državni revizor Ivan Klešić izvjestio je Sabor da je 20 županijskih uprava za ceste u 2015. ukupno uprihodovalo 928 milijuna kuna, a potrošilo 918 milijuna.

Osam financijskih izvještaja dobilo je bezuvjetno, 12 uvjetno mišljenje.




Sabor, kojemu je premijer Andrej Plenković u srijedu podnio svoje prvo izvješće o stanju nacije, poslijepodne je raspravio i zakonske prijedloge o potvrđivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Kosova, te Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.