Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MIRO BULJ JE KAO TOMAŠEVIĆ!? HDZ-ovci žestoko po gradonačelniku: ‘Sinjska dica igraju po cijeloj Hrvatskoj, a ovdje za njih nema mjesta!’

Autor: Daniel Radman

Sinjskog gradonačelnika Miru Bulja žestoko je napao lokalni HDZ nakon sjednice Gradskog vijeća. Uputili su prilično dugo priopćenje za javnost u kojem su ga iskritizirali za široku paletu problema, od prostorno planske dokumentacije pa do rezultata lokalnih sportskih klubova. Prvo su mu zamjerili što je s dnevnog reda povukao “krucijalne koje se tiču prostorno planske dokumentacije o čijem usvajanju ovise mnogi naši sugrađani i poduzetnici” te ga potom optužili za pokušaj “obmane i podvale”.

Kako tvrde, Bulj je na dnevni red  uvrstio točku da se izvan snage stavi Odluka o naknadi za razvoj komunalnih vodnih građevina na području Grada Sinja, čime je nastojao prikriti i ozakoniti da se Sinjanima pola godine nezakonito i bez pravnog osnova naplaćivana naknada od 1 kn po kubiku potrošene vode.

“Sve to jučer je na sjednici Vijeća iznio predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Sinj i zatražio od gradonačelnika Bulja da se građani Sinja obeštete za nezakonito im naplaćene iznose naknade za razvoj, plaćene kroz račune za vodu.”

Napali ga kao i Tomaševića

Nadalje, zamjerili su mu i što je jednostrano, bez konzultiranja Gradskog vijeća, imenovao članove skupština i nadzornih odbora trgovačkih društava.

“Ne samo da nije proveo javne natječaje za članove skupština i nadzornih odbora, kako bi omogućio te pompozno najavljivane ‘jednake šanse za sve’, odnosno omogućio svim građanima da se jave na natječaj (primjera ima od Splita, Zagreba do niza drugih gradova), nego nije imao vremena čekati i provesti zakonitu proceduru u namjeri da što prije na teret proračunskih obveznika, građana Sinja, nezakonito financijski nagradi suradnike i pomagače s netom okončanih lokalnih izbora” poručili su.

Gdje su naša dica?

A za kraj stigla je zamjerka na račun sporta, zamjeraju da su ljudi od Buljevog povjerenja imenovao za predsjednike uprava Košarkaškog kluba Alkar i Nogometnog kluba Junak koji su loše krenuli u sezonu, Junak se trenutno nalazi na 13. mjestu od 18 klubova u 3. HNL, dok je KK Alkar Sinj uvjerljivo zadnji u najvišem rangu.

“Žalosnije od trenutnih i poraznih sportskih rezultata, ipak je činjenica da u ta dva sportska kolektiva nažalost nema mjesta za sinjsku dicu. Tako je na utakmici Junaka protiv Sloge koja se odigrala 3. listopada u prvih 11 bilo mjesta bilo za samo dvojicu igrača iz Sinja(…). Još gora situacija je u KK Alkar gdje sinjska dica igraju po cijeloj Dalmaciji i Hrvatskoj, a u Alkara za njih nema mjesta jer na njihovo mjesto dolaze inozemni i iz drugih krajeva Hrvatske, skupo plaćeni, a manje kvalitetni igrači, koji nemaju strasti i ljubavi prema bojama tih klubova”, poručili su HDZ-ovci.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.