Mirando Mršić: HDZ ne zna voditi državu, ali zna krasti

Autor: dnevno.hr

Hrvatska će postati demokratska zemlja i izaći iz ekonomske krize kada SDP bude dva mandata na vlasti, rekao je direktor izborne kampanje predsjednika Josipovića.

SDP je u svakom trenutku spreman preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske, ne zato da bi rušio HDZ, već zbog toga što se Vlada ne zna nositi s ekonomskom krizom. Hrvatska je u ekonomskoj krizi prvenstveno iz domaćih razloga, jer godinama nemamo gospodarsku strategiju, zanemarili smo domaću proizvodnju i izvoz, opredijelili se za uvoz misleći da će to puniti državni proračun. To nije uspjelo nigdje na svijetu, pa neće ni u Hrvatskoj – kazao je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a na današnjoj konvenciji socijaldemokrata u Sisku.

Istaknuo je rasterećenje cijene rada, povećanje bruto plaće, te potrebu da se teret krize prebaci na kapital, tj. na banke i fondove koji ostvaruju visoke profite, kao temeljne odrednice SDP-a. Iznio je i ideje o decentralizaciji Hrvatske, da porez na dobit i nekretnine ostane lokalnoj i regionalnoj upravi, koja sada raspolaže samo sa 10 posto prihoda.

Preuzimanje odgovornosti

Konvenciji je prisustvao i direktor kampanje Ive Josipovića, saborski zastupnik dr. Mirando Mrsić. Nije mogao skriti zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima.

– SDP je ostvario prvi dio svog zadatka, te da je po prvi puta u 20 godina postojanja hrvatske državnosti Predsjednik Republike iz SDP-a. Slijedi drugi dio zadatka: preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku – poručio je Mršić.

– HDZ zna kako ukrasti, kako nekome uzeti, HDZ ne zna voditi državu – kazao je Mršić te istakao da će Hrvatska postati demokratska zemlja i izaći iz ekonomske krize kada SDP bude dva mandata na vlasti.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.