fbpx

Ministrica Opačić za ljubavnike na karticu mjesečno ispegla 30 000 kuna!

Autor: 7Dnevno / 1. kolovoza 2014.

U sumornom prikazu pojedinih Vladinih visokopozicioniranih dužnosnika, zasigurno jedna od najotužnijih figura svakako je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja troši lisni novac na luksuz. Upućeni tvrde da joj toliki silni novac treba za njen burni noćni život i brojne udvarače i ljubavnike koji se vrte oko ministričinih skuta.

O neučinkovitosti i štetnosti Milanovićeve vlade, već je toliko toga napisano, da se svatko normalan upita – ima li tome kraja? Dokle će nas terorizirati nesposobni i arogantni ministri kojima je jedini cilj grčevito se, do posljednjeg daha, držati ministarskih fotelja i svih beneficija koje uz to idu. A “niska od bisera” gospođa ministarki i gospode ministara već je toliko dugačka, da svako novo punjenje te niske, kod svakog razumnog bića u ovoj ojađenoj, poniženoj i osramoćenoj Lijepoj našoj, izaziva perforaciju čira na želucu.

Aktualna Kukuriku vlada, bez sumnje, ne samo da je najneučinkovitija od svih prethodnih, nego je i najštetnija Vlada od osnutka samostalne hrvatske države. Prisjetimo li se samo, koliko li je štete Hrvatskoj nanio nesposobni potpredsjednik Vlade Branko Grčić svojom nestručnošću da povučemo sredstva iz europskih fondova (o Pelješkom mostu da i ne pričamo), ili pak ministar Mirando Mrsić, koji umjesto da sebe i svoje nesposobne suradnike stavi na stup srama, tamo stavlja i one tvrtke koje upješno posluju, kao što je to bio slučaj s tvrtkom Osijek Koteks, nakon čega ta tvrtka gubi milijunske poslove, a stotinama zaposlenih prijeti neslavni odlazak na burzu rada.

No, u tom sumornom prikazu pojedinih Vladinih visokopozicioniranih dužnosnika, zasigurno jedna od najotužnijih figura, svakako je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić. I dok mnoge žene njezine generacije danima obijaju pragove Zavoda za zapošljavanje u potrazi za poslom i koricom kruha za svoje dijete, dok one sretnije danonoćno čiste stubišta i peru nečije tuđe rublje, a one još sretnije s proširenim venama i ispucalim kapilarima na nogama padaju s nogu radeći na blagajni nekoga velikog trgovačkog centra, dotle naša bajna ministrica, koja nema niti dana radnog staža izvan politike, svaki mjesec na karticu ispegla 30 000 kuna!!! Oni dobro upućeni tvrde da joj toliki silni novac treba za njen burni noćni život i brojne udvarače i ljubavnike koji se vrte oko ministričinih skuta.


“Impresivna” biografija

No, zapitajmo se, čime je to ministrica Milanka Opačić zaslužila da cijeli svoj radni vijek provede u visokoj politici, bilo kao saborska zastupnica ili pak ministrica i potpredsjednica hrvatske Vlade, sa svim beneficijama koje uz to idu? U njezinoj službenoj biografiji stoji da je rođena u Zagrebu 17. travnja 1968., gdje je diplomirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti. Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004., te ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a. Za zastupnicu u Hrvatskom saboru izabrana je 1992., 2000. i 2003. godine. Na parlamentarnim izborima 2007. ponovno postaje saborskom zastupnicom i potpredsjednicom Kluba zastupnika SDP-a. Tada je bila i predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport.

Kao Srpkinja, odnosno pripadnica srpske nacionalne zajednice, izabrana je u Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske 1992. godine, ostvarujući pravo na zastupljenost u Saboru razmjerno udjelu Srba u ukupnom stanovništvu, a na temelju popisa iz 1981. godine. Dakle, čitajući njezinu biografiju, neupućen netko bi rekao da se radi o istinskom fenomenu, iznadprosječnoj osobi, koja je svojim sposobnostima nesporno zaslužila da od svoje 22. godine života bude nezamjenjiv politički faktor i u SDP-u, ali i u Hrvatskom saboru i Vladi.

Rašković, Opačić, Račan – tko je tu bio lud, tko zbunjen, a tko normalan?

Dakle, što bi neki stranac mogao reći o osobi koja je u četiri mandata bila SDP-ova saborska zastupnica, a danas je nedodirljiva potpredsjednica Vlade i u članstvu je Hrabrog telefona, udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu, nego da je riječ o super ženi, natprosječnih sposobnosti, te na koncu oduševljeno konstatirati: “Blago državi što je ima!” I, možda, uistinu i je ministrica Opačić natprosječnih sposobnosti kad sve te silne godine uspijeva živjeti na visokoj nozi, primati velike plaće kakve su one saborskih zastupnika ili pak ministara u Vladi, te svaki mjesec ispeglati na kartici 30 000 kuna!

Mnogi će reći da takav strelovit politički uspjeh Milanka Opačić može zahvaliti isključivo bivšem predsjedniku SDP-a, Ivici Račanu, koji ju je od 1992. godine otvoreno podržavao. Mnogi su već tada konstatirali da Račan, ili nema kriterije ili je, što je vjerojatnije, u njegovoj kadrovskoj križaljci bilo mjesta za svakojake marginalce, ali i simpatizere osvjedočenih protivnika Lijepe naše. Tu se aludiralo na Opačićkin angažman kao bivše tajnice srpskog radikala i psihijatra dr. Jovana Raškovića.




Čak je o tom neslavnom segmentu u životu Milanke Opačić, javno u više navrata, govorio umirovljeni general i bivši saborski zastupnik Ljubo Česić Rojs, koji je i 2001. godine u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji, novinarki Aniti Malenici rekao sljedeće:

“Ja i dalje stojim kod svojih riječi koje sam isticao – bivša tajnica Jovana Raškovića, Milanka Opačić, Srpkinja, na čelu je Mandatno-imunitetnog povjerenstva. I ona, kao takva, odlučuje o imunitetu nas zastupnika. Hrvatski narod, nažalost, uopće ne zna koga je izabrao. Sve što sam govorio, govorio sam istinu, a ako mi ne vjerujete, pogledajte u političkom vodiču”, rekao je tada Rojs.

Vidović optuživao Milanovića da je u ljubavnom odnosu s Milankom Opačić




No, Milanka Opačić i nakon Račanove smrti ostaje visokopozicionirana dužnosnica SDP-a, pa su mnogi, Milanovićevu privrženost njoj, zlurado tumačili kroz prizmu ne tako davnog, navodnog, ljubavnog trokuta drugarice Milanke s drugom Zokijem i Davorkom Vidovićem, o čemu su pisali neki mediji. Ta priča počela se rasplamsavati nakon jedne sjednice Glavnog odbora stranke, na kojoj je došlo i do neuobičajenog incidenta između Zorana Milanovića i SDP-ova saborskog zastupnika Davorka Vidovića.

Naime, Vidović je prije početka oficijelnog dijela sjednice sjeo u prvi red, odmah do šefa stranke Milanovića, no, ubrzo je od tamo potjeran, da bi na njegovo mjesto sjela – Milanka Opačić. U SDP-u su odmah kazali da je riječ o pogrešci u protokolu, jer nisu označili raspored sjedenja, ali je potjerani Vidović iznio i svoju verziju priče. Rekao je da se na tom, kako se kasnije ispostavilo, “vrućem” stolcu SDP-a slučajno zatekao jer se raspričao s kolegama i ostao na njemu kad je počela sjednica. Očevici pak tvrde da se to nikako nije svidjelo predsjedniku Zoranu Milanoviću, pogotovo, naglašavaju oni, što je taj stolac bio rezerviran isključivo za potpredsjednicu stranke, Milanku Opačić. I dok jedni tvrde da je Milanović reagirao, prije svega, zaštitnički prema svojoj potpredsjednici stranke, kojoj je, eto, “ljubomorni” Vidović oteo stolac, drugi u stranci su otišli i korak dalje, tvrdeći da bi se u svemu tome mogli pronaći elementi za istinsku ljubavnu sapunicu, koja bi mogla dobiti epitet čistog hrvatskog proizvoda, kako su već pisali neki mediji. Takvu priču još je više podgrijao i sam Davorko Vidović, koji je u izjavi za tjednik 24sata express doslovce rekao:

“Sasvim je normalno da netko od potpredsjednika sjedi u prvom redu uz Milanovića, kao što je normalno i da on ima svoje lieblinge, ali mi i nismo u ljubavničkom odnosu pa da je to bitno!” Dakle, Vidović je otvoreno i bez uvijanja rekao da je sasvim normalno da Milanović ima svoje lieblinge, što u prijevodu znači, svoje drage, miljenike, ljubimce – kako god hoćete – i pritom još podcrtao da on s predsjednikom SDP-a, Zoranom Milanovićem nije u ljubavničkom odnosu.

Što Tedeschi i Dragovan savjetuju Milanki Opačić u njezinu stanu?

I doista, nakon svih ovih priča, tračeva, spekulacija i glasina ipak ostaje gorak okus u ustima da, primjerice, ministricu tako važnog resora u hrvatskoj Vladi, kao što je socijalna politika i mladi ne pamtimo niti po jednom uspješnom ili hvale vrijednom potezu, nego samo po aferama, nesposobnosti i aroganciji. Zahvaljujući svom načinu rada, Milanka Opačić sve više navlači na sebe jal i frustracije socijalno osjetljivih skupina društva, ne radeći ništa, odnosno maskirajući svoj nerad i neznanje jednoličnim napadima na svoje političke prethodnike. Već je dobila i titulu “sramotne Severine hrvatske politike” koja bi trebala voditi reforme Vlade, a od početka mandata nisu joj pošle od ruke niti reforme resornog Ministarstva socijale.

Gotovo svaka inicijativa joj zapne u provedbi ili, u najboljem slučaju, propadne tijekom pokušaja njezine implementacije. Pa, čak i prekovremeni sati koje ona ponekad provede s kolegom iz stranke Igorom Dragovanom, a nekad se oni protegnu i do sitnih noćnih sati, neće, reći će zlobnici, pomoći da se Hrvatsku izvuče iz krize. Nažalost, ministrici Opačić neće pomoći ni iznenadni posjeti moćnog poduzetnika i Milanovićeva prijatelja Emila Tedeschog u njezinu stanu, da postane uspješnija i učinkovitija u svom poslu. Danas će mnogi sa žaljenjem konstatirati da nismo mi te sreće da u vrhu hrvatske politike doista budu sposobni a ne podobni, jer sve dok je to tako, događat će se da nam raznorazne milanke vedre i oblače nad našim životima i zbog toga nam je tako kako nam je.

No, njoj je više nego dobro i u svakom trenutku dok netko kopa po kontejnerima, ona može staviti prst u uho i zapjevati: “Suknja nas je održala, suknji hvala!”

Autor:7Dnevno / 1. kolovoza 2014.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.