Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ministrica Divjak o skandalu oko ‘praćenja novinara’: ‘Dobro je da se kolega Ćorić ispričao’

Autor: Daniela Delale

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, uoči sastanka Užeg kabineta Vlade, kratko je komentirala današnje gostovanje ministra zaštite okoliša i energetike, Tomislava Ćorića, na N1 televiziji, gdje se ispričao nakon jučerašnjeg istupa prema reporteru N1, Hrvoju Krešiću.

‘Dobro je da se kolega Ćorić ispričao’, rekla je Divjak.

Podsjećamo, Ćorić je danas na N1 televiziji rekao: “Krešić je ušao s krivom tezom i spomenuvši ime krive osobe, doveo tu osobu u neugodan položaj. Projicirajući ideju koja je trebala stajati iza toga implicirao je činjenicu da sam ja osobu koja je potpisala memorandum o razumijevanju od strane Ine nagradio mjestom u Upravi Ine. To se nažalost dogodilo. Moja reakcija nakon toga bila je reakcija osobe, čovjeka, a ne ministra i ja se na tome ispričavam”.

SKANDAL NA PRESICI! Ćorić prozvao reportera za pisanje ‘u novinarskoj grupi’! Evo što je Plenković rekao na sve to!

Podsjećamo, ministar Tomislav Ćorić prozvao je jučer reportera N1 televizije, Hrvoja Krešića, za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi, vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

Krešić je ministru postavljao pitanja vezana za objavu Memoranduma u Nacionalu prema kojem je između INA-e i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.




Ministar Tomislav Ćorić komentirao je te napise rekavši da se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno. Ministar Ćorić nastavio je braniti posao Janafa i INA-e.

“Ta nafta koja ide, ako je za Inin biznis to profitabilnije, ona se ne šalje, ona se prodaje, nitko nije na kamion stavio sretno, 0 kuna, ona se prodaje i od nje se zarađuje i mora ići kako je najrentabilnije”, rekao je Ćorić. Kaže da su obje kompanije poslom dobile.

“Oni koji promišljaju o hrvatskoj, turskoj, mađarskoj nafti, mogu ići i na tezu hoćemo li promovirati hrvatske plaže samo za hrvatskog turista. Mislim da smo na istoj strani i da je povod ovom istupu oporbe i dijela medijske javnosti, ja se ispričavam gospodine Krešiću što sam vas prozvao, ali vi ste sudjelovali u tome. Volio bih da N1 napravi jasnu analizu što takvo poslovanje donosi jednoj i drugoj kompaniji, pričati s emocijama o litri nafte, u ovom slučaju…”, rekao je ministar.




“U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo… Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete…”, rekao je Ćorić.

Hrvoje Krešić je nakon Ćorićeve izjave rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. “Očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije”, rekao je Krešić.

“Vlada Andreja Plenkovića optužuje novinare koji im postavljaju pitanja da rade za tuđe interese i da imaju nekakvu poličku agendu, a ne da rade u javnom interesu”, kaže Krešić.

Premijer Andrej Plenković komentirao je, na novinarski upit, ovaj sukob.

“To ne dolazi u obzir. Nikakav uvid u bilo čiju korespondenciju nitko ne može i ne smije imati. Siguran sam da to nije istina. Nema nikakvog prisluškivanja bilo koga”, rekao je Plenković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.