Screenshot/Twitter

Ministarstvo mora o Krčkom mostu: Hoće li ukinuti naplatu cestarine?

Autor: dnevno.hr

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odgovorilo je na upit N1 o ukidanju cestarine za Krčki most.

“Razgovori o odluci oko mogućeg ukidanja naplate cestarine za Krčki most još se vode sa međunarodnim kreditorima. Naime, ta bi odluka imala utjecaj na proces restrukturiranja koji se trenutno provodi za 5,5 milijardi eura težak dug u cestovnom sektoru, a koji je tijekom ove godine uspješno reprogramiran čime su se autoceste uspjele zadržati u rukama države i građana. Dakle, prilikom donošenja odluke to je nešto što mora biti uzeto u obzir i o čemu će ovisiti i konačna odluka. Međutim, željeli bismo podsjetiti na činjenicu da su stanovnici otoka Krka već sada oslobođeni plaćanja mostarine temeljem Zakona o otocima, kao i sve pravne osobe sa sjedištem na Krku i svim susjednim otocima, Cresu, Rabu, Lošinju, Susku. Država godišnje za tu povlasticu izdvaja oko 26 milijuna kuna i vraća ih Autocesti Rijeka – Zagreb, pod čijom koncesijom se nalazi Krčki most”, poručeno je iz ministarstva.

Podsjetimo, otočani traže ukidanje cestarine na mostu za sve, a ne samo za domicilno stanovništvo jer dobavljači nemaju pravo na besplatan prijelaz preko mosta pa je zato na Krku sve skuple nego na kopnu, piše N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.