Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

MINISTARSTVO BRANITELJA BAVIT ĆE SE ANTIFAŠISTIMA! SDP priprema veliki predizborni program

Autor:

U Restart koaliciji spremaju veliki start pa se shodno tome u SDP-u detaljizira novi predizborni program kojeg su razradili u šest točaka koje smatraju revolucionarnima.

”Na našem programu radilo je 300-tinjak stručnjaka, nastojali smo obuhvatiti sve probleme s kojima se Hrvatska godinama bavi, u svojih šest točaka akcent stavljamo na suzbijanje korupcije, namjeravamo se pozabaviti reformom zdravstva, ali i prijeko potrebnom i odgađanom reformom državne uprave, osim toga namjeravamo osigurati značajnije prihode za ugrožene skupine građana”, komentira naš sugovornik iz najveće oporbene stranke te napominje da je njihov prvi korak podizanje minimalca na 4000 kuna neto.

”Rasteretit ćemo djelatnike u turizmu i ugostitelje, smanjujući PDV na deset posto, a novac ćemo namaknuti rezanjem brojeva ministarstava, općina i gradova. U ovom kriznom vremenu uvidjeli smo da su građani zadovoljni digitalizacijom, u tom smjeru se mislimo dalje razvijati, smatramo da će to doprinijeti stranim ulaganjima, ali i pokretanju poduzetništva”, komentira naš sugovornik, a osim toga, u SDP-u kao glavnu boljku hrvatskog zdravstva detektiraju liste čekanja, s kojima se kane uhvatiti u koštac.

”S korupcijom se mislimo boriti prije svega donošenjem zakona o porijeklu imovine, mi se istraga i provjera ne bojimo, plan je vratiti porezni Uskok koji je do dolaska HDZ-a na vlast odlično funkcionirao”, tvrdi naš sugovornik pa kaže da će kada je u ministarstvima riječ prvo ugasiti Ministarstvo državne imovine.

”Moguće je spajanje Ministarstva obrane i branitelja, a ako ne ukinemo braniteljski sektor tada ćemo proširiti njegovo djelovanje, oni bi se trebali baviti i antifašističkim borcima i njihovim povlasticama, Ministarstva pravosuđa i uprave, a osim toga Ministarstvu rada pripojili bi ministarstvo socijalne skrbi, razmišljamo o tome da se Ministarstvo turizma spoji s Ministarstvom gospodarstva, ali svakako ne bi imali više od 20 ministarstava, županije ne bi dirali, ali bi zato u prvom koraku ukinuli one općine koje se nisu u stanju same financirati”, tumači ovaj SDP-ovac.

BERNARDIĆEV SAVEZNIK IZ SJENE! Tip o kojem ne znate ništa: Šokirat će vas s kime je povezan

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.