Ministar Vrdoljak: Pokrenuto rješavanje pitanja otkupa zemljišta za LNG u Omišlju

Autor: Hina/Z.T.

Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane. Cilj ovog projekta je da se bivši vojni objekti stave u funkciju nautičkog turizma. Usuglašeno je da se oba ova projekta na Lošinju definiraju kao strateški državni projekti, stoji u priopćenju.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u subotu je u Omišlju na otoku Krku izvijestio kako je pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal, kao sastavni element predstečajne nagodbe Dina petrokemije iz Omišlja.

Iz ureda primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan Komadina sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak kazao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Razgovaralo se i o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj te o mogućnosti pokretanja ulaganja postojećih investitora.

Ministar Vrdoljak zauzeo se za dogradnju lošinjske Zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova, te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane. Cilj ovog projekta je da se bivši vojni objekti stave u funkciju nautičkog turizma. Usuglašeno je da se oba ova projekta na Lošinju definiraju kao strateški državni projekti, stoji u priopćenju.

Plan je da se državnim zemljištem dokapitalizira zračna luka Lošinj čime bi se omogućila investicija. O tome je župan Komadina nedavno razgovarao s predsjednikom Uprave Jadranka hotela iz Malog Lošinja, Sanjinom Šolićem. U priopćenju se navodi i kako je ministar podržao planove za stavljanje u funkciju prostora brodogradilišta Kraljevica kao nautičko-uslužne zone, u skladu s namjenom predloženom u županijskom Prostornom planu.

Tijekom sastanka se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo, s čime je ministar Vrdoljak suglasan. Najavljeno je da će ovo pitanje biti jedna od glavnih tema sastanka župana Komadine s Upravom HEP-a sljedećeg tjedna.

Sastanak je održan u Omišlju na prijedlog Zlatka Komadine, a nazočili su i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, potpredsjednik Županijske skupštine PGŽ Đanino Sučić i načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović, navodi se u priopćenju.




Autor:Hina/Z.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.