Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

MINISTAR NA MJESEC DANA: Evo tko će zamijeniti Damira Krstičevića

Autor: Iva Međugorac

Nakon što je prihvatio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića, premijer Andrej Plenković objavio je da nema namjeru zastupnicima u Saboru predlagati novog ministra obrane. Takvo što zapravo i ne iznanađuje, budući da se očekuje da će se odluka o raspuštanju Sabora donijeti za desetak dana, što ukazuje na to da će se izbori održati u prvoj polovici srpnja. Do tada će prema Plenkovićevim riječima jedan od državnih tajnika u ministarstvu obrane dobiti ovlast vođenja Ministarstva obrane.

Iz tih Plenkovićevih riječi, evidentno je da bi vršitelj dužnosti ministra privremeno mogao biti Zdravko Jakop ili pak Tomislav Ivić.

No kako dozanjemo, izgledno je da ta funkcija dopadne Ivića, koji je iskusan stranački čovjek. Tako bi Tomislav Ivić mogao biti novi šef MORH-a do kraja Plenkovićeve vlade, odnosno oko mjesec dana do najavljenog raspuštanja Sabora.

Tomislav Ivić je inače jedan od vodećih slavonskih HDZ-ovaca, dugogodišnji saborski zastupnik te bivši gradonačelnik Valpova.

Inače, premijer Andrej Plenković danas je službeno potpisao razrješenje Damira Krstičevića koje na snagu stupa od sutra, a Tijekom današnjeg dana, ministar je došao Nacionalnu i sveučilištu knjižnicu pozdraviti se s kolegama iz Vlade.

PLENKOVIĆ NIJE ODUSTAO OD KRSTIČEVIĆA Premijer ima planove za generala




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.