fbpx

Ministar Lorencin zaglavio na splavu s Josipom Rimac! ( FOTO )

Autor: M.Berić

Nadamo se da će Hrvatske vode ubuduće održavati plovnost plovnog puta.

Ministar turizma Darko Lorencin prvi je hrvatski ministar turizma koji je službeno posjetio Knin. Bio je u pratnji gradonačelnice Josipe Rimac. Obilazio je turističke potencijale Grada. Vraćajući se s  plovidbe devetmetarska 220.000 kuna vrijedna splav zapela je nasred rijeke u gustu riječnu travu. Elisa 37 ‘konja’ snažnog Hondinog motora nije mogla pokrenuti 900 kilograma tešku splav s 12 putnika i vratiti je u pristanište. Ipak  Lorencin i njegovo društvo nisu se previše uzrujavali, nastavili su mirno svoj obilazak.

”Nadamo se da će Hrvatske vode ubuduće održavati plovnost plovnog puta”, bili su jedini komentari.

”Posebno nas veseli da se Grad Knin javio na javni poziv programa Hrvatska 365, kao jedna zasebna desetinacija koja nema onaj glavni proizvod hrvatskog turizma ” sunce i more. Putem cjelokupne inicijative Hrvatska 365 Knin će imati mogućnost kreirati se kao zasebna destinacija i promovirati se na ciljanim tržištima s točno određenim proizvodima – rekao je ministar Lorencin.


“Drago mi je da je Ministarstvo turizma prepoznalo sve naše projekte do sada, uključujući i ovu splav, koja je financirana zajednički od Ministartva turizma, Šibensko-kninske županije i Grada. Govorimo o Suncu i moru, a zna se da je Sunce najtoplije u Kninu. Knin ima i svojih sedam rijeka, sedam bisera koji će pokušati biti mjesta na kojima će se naši turisti rashladiti u vrućim danima. Tu je Dinara, najviši vrh u Republici Hrvatskoj, biseri prirodnog i kulturnog  bogatstva… Upravo ćemo i ovih 25 milijuna eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova  utrošiti u razvijanje grada u jednom novom pravcu, a to je da se pozicioniramo kao turistička destinacija”, rekla je Josipa Rimac.

Autor:M.Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.