Ministar Jandroković sastao se s ministrima vanjskih poslova Mađarske, Helenske i Srbije

Autor: dnevno.hr

Ministar Jandroković razgovarao je s mađarskim kolegom ministrom Balázsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti.

Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija, sudjelovao je u ponedjeljak u Budimpešti na kvadrilateralnom sastanku s ministrima vanjskih poslova Republike Mađarske, Helenske i Republike Srbije.

U surađivačkom ozračju, razgovarao je s mađarskim kolegom ministrom Balázsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti.


Pomak unaprijed

– Od sastanaka na vrhu u Zagrebu i Solunu, kada su postavljeni temelji u odnosima zemalja članica Europske unije i jugoistoka Europe, svaka zemlja sudionica Procesa stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji učinila je određeni pomak unaprijed – rekao je ministar Jandroković istaknuvši kako se Hrvatska danas nalazi u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Uniji.

Prema viđenju ministra vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatska, osim što podupire europske ambicije svih zemalja jugoistočne Europe te potiče provođenje svih potrebnih reformi, nastavlja i zagovarati napredak temeljen na individualnim postignućima kao i neunošenje bilateralnih pitanja u pregovarački proces.

Tijekom sutrašnjeg dana , ministar Jandroković održati će trilateralni satanak s ministrima vanjskih poslova Republike Mađarske i Republike Srbije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.