fbpx
Screenshot/HRT

MINISTAR FUCHS NAJAVIO: ‘Svi će učenici pisati državnu maturu! Neću sada o scenarijima’

Autor: Zlatko Govedić

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je za Dnevnik HTV-a da od 58 školskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji u njih 17 neće početi nastava, pa čak ni po C modelu, odnosno na daljinu. Nastava će se odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

Fuchs je rekao da ruralni krajevi Republike Hrvatske imaju problem s lošom internetskom povezanošću te da su se roditelji snalazili na razne načine da djeca mogu pratiti školu na daljinu. Naglasio je kako vjeruje da će se ti problemi riješiti, ali u ovom trenutku ministarstvo je fokusirano na Sisačko-moslavačku županiju, te rješavanje problema na tom području.

Fuchs je kazao kako Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na pitanju polaganja državne mature, te prati cijelu situaciju u kojoj se učenici nalaze.

“Pristup nas u ministarstvu je da planiramo nekoliko mogućih scenarija, pa tako i Nacionalni centar prati situaciju. Neću govoriti o scenarijima, osim da će svi pisati državnu maturu”, dodao je.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako učitelji spadaju u drugu skupinu, te će se cijepiti nakon docijepljenja zdravstvenih djelatnika, starijih osoba, te korisnika domova za starije osobe.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.