Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministar Ćorić: Plenkovića poznajem više od četiri-pet godina i ne sjećam se da je ikada kome prijetio

Autor: Daniela Delale

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić odbacio je u četvrtak tumačenja kako je premijer Andrej Plenković prijetio kad je pozvao DORH i policiju da istraže i nezakonitosti oko projekta Rijeka EPK.

„Nisam tu premijerovu izjavu doživio kao prijetnju bilo kome i ne treba je nitko tako ni doživljavati“, rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

„Predsjednika Vlade poznajem više od četiri-pet godina i ne sjećam se da je ikada, bilo kome, u bilo kojoj situaciji prijetio“, odgovorio je na novinarske upite, među kojima i misli li da je pretjerao kad je pozvao DORH da se istraže radnje u Rijeci oko projekta Europske prijestolnice kulture.

I ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek odbacuje tvrdnje o premijerovu pritisku.

„Mislim da to nije bilo kazano u tom kontekstu. Mi se svi jasno držimo ograničenja koja postavljaju zakoni, svi smo dužni, ako imamo sumnje na bilo kakva ponašanja na to ukazati“, rekla je ministrica.

Plenković o ‘aferi vjetrenjače’: ‘Važno je da nadležna tijela utvrde kako je moguće da je došlo do pucanja mjera’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.