fbpx
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

MILOŠEVIĆ OBJAVIO KOLIKO JE OŠTEĆENIH OBJEKATA: Upozorio i na veliki problem s kojim se susreću statičari

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Potpredsjednik Vlade zamjenik čelnika Stožera civilne zaštite zaduženog za uklanjanje posljedica razornog potresa, Boris Milošević, objavio je koliko je pregledanih kuća na Banovini.

Milošević je rekao da je do sada na potresom pogođenom području prijavljeno nešto manje od 45 tisuća oštećenih objekata, a pregledano ih je oko 22 tisuće te upozorio da svaki novi potres donosi i nove štete.

Crvenu naljepnicu ima oko 2.600 objekata, a zajedno sa žutim naljepnicama – više od sedam tisuća objekata ima teška oštećenja, izvijestio je Milošević u Dnevniku HTV-a.

Kako je rekao, kada bismo to usporedili s potresom u Zagrebu, vidjeli bismo da se radi o puno većoj šteti. Dodao je kako treba uzeti u obzir da se ne radi samo o stambenim objektima.

Milošević je upozorio da veliki problem za statičare predstavljaju dodatna oštećenja, jer svaki novi potres donosi i nove štete. Ljudi se boje, primjećuju da se pukotine u njihovim domovima šire, pa zovu statičare, koji već rade prekovremeno. Istaknuo je da je na područje Banovine danas stiglo 47 kontejnera, što znači da je raspoređeno njih ukupno 600.
Također, izvijestio je da je komunalnim poduzećima je iz Fonda za zaštitu okoliša dodijeljeno 8 milijuna kuna kako bi mogli krenuti u raščišćavanje ruševina. U planu je komunalcima dodijeliti ukupno 50 milijuna kuna, najavio je potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.