Goran Stanzl/PIXSELL

Miljenić, za čijeg je ministrovanja izglasan sramotni Ovršni zakon, sada ima obraza prozivati HDZ za isto!

Autor: Mia Mitrović

Hrvatski političari imaju kraće pamćenje od zlatnih ribica. I dvostruku ličnost. Jednu kad su na vlasti, drugu u oporbi. Te dvije ličnosti kao da se međusobno ne poznaju

Iako je danas u Saboru fokus bio na raspravi o izmjeni Zakona o minimalnoj plaći, na sjednici Odbora za pravosuđe razgovaralo se o dopunama jednog ništa manje zanimljivog zakona.

Klub zastupnika SDP-a predložio je zakon o dopuni Ovršnog zakona koji je stupio na snagu u kolovozu ove godine i donio niz ‘vatrogasnih’ mjera za ovršene građane, no još uvijek nije smanjio broj blokiranih niti im olakšao živote.

SDP-ove su dopune Ovršnog zakona odbijene, a o tome se javnosti na Twitteru pojadao bivši ministar pravosuđa u Milanovićevoj vladi, Orsat Miljenić.

– Danas je HDZ odbio promijeniti Ovršni zakon i ukinuti mogućnost zapljene 100% plaće i mirovine. Nema obrazloženja osim da ne žele pomoći građanima koji ostaju bez cijele plaće i mirovine – glasila je njegova dramatična objava.

Njegovu lažnu zabrinutost za egzistenciju ovršenih građana ubrzo su u komentarima raskrinkali twitteraši podsjetivši Miljenića kako je baš on bio ministar pravosuđa kada je zloglasni Ovršni zakon stupio na snagu i otjerao mnoge građane na prosjački štap, a neke i u grob.

-Ovršni zakon uvodi transparentnost, zaštitu vjerovnika i dužnika. Dužnici će u nekretnini moći živjeti godinu dana, dok se ne snađu – glasila je Miljenićeva izjava na Twitter računu Vlade Republike Hrvatske u lipnju 2014. uoči izmjena Ovršnog zakona.

Tada donesene izmjene, pokazalo je vrijeme, nisu odveć pomogle građanima, a od 2012. kada je Ovršni zakon koji omogućava izravnu naplatu duga s računa građana putem FINA-e stupio na snagu, blokirano je više od 300 000 građana. Nerijetko i zbog dugova manjih od 500 kuna.

Izvor: otvoreno.hr

Autor:Mia Mitrović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.