Photo: Robert Anic/PIXSELL

MILINOVIĆ TVRDI DA JE HDZ PROŠLOST: ‘Milanović je borac, a Plenković baletan odvučen u ring’

Autor: J.A.

Aktualni župan ličko-senjski i predsjednik stranke LiPO, Darko Milinović, gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao aktualnu političku situaciju.

Odmah na početku Milinović je rekao da svom bivšem stranačkom šefu, premijeru Andreju Plenkoviću, zamjera što uništava Ličko-senjsku županiju.

Borac i baletan

Upitan je na čiju bi stranu stao u sukobu premijera i predsjednika Zorana Milanovića.

“Stao bih na stranu Hrvatske, dakle ni na stranu premijera ni na stranu predsjednika. Premijer je propustio poentirati odmah na početku ovoga sukoba. Ja bih na njegovu mjestu rekao da ne želim sudjelovati radi Hrvatske, radi nacionalnih interesa, u komunikaciji na toj razini. Mislim da ovdje poentira Milanović, jer on govori ono što čini mi se većina, pa i većina HDZ-ovaca, želi čuti”, kaže Milinović.

“Milanovićevo prirodno okruženje je “ring”, on je borac, evo kao što sam i ja, ne libi se reći u bebu ono što misli. Premijer Plenković je više kazališni ili baletanski tip. Čini mi se da ga je predsjednik Milanović privukao i navukao na ring gdje se predsjednik Vlade lošije snalazi, nego što se snalazi predsjednik države”, rekao je Milinović.

“HDZ je prošlost”

Govoreći o stranci LiPO, Milinović je rekao da zasad broje oko 2000 članova, od čega je oko 500 bivših članova HDZ-a.

“Da Lika nije utvrda HDZ-a znaju već i ptičice na grani, HDZ je ovdje prošlost što se tiče brenda”, rekao je Milinović.




Kritizirao je i ministricu kulture, Ninu Obuljen Koržinek, što ga nije pozvala na otkrivanje spomenika Nikoli Tesli.

“Moje je mjesto danas bilo tamo, odati počast ličkom, hrvatskom, europskom i svjetskom znanstveniku. došao sam tamo pozdraviti ministricu Obuljen, reći joj da sam ja ovdje institucija, očekivao sam od ministrice da će me barem kurtoazno nazvati, javiti mi se i pozdraviti, to bi bilo isto kao da predsjednik Milanović ili premijer Plenković ne budu pozvani na obilježavanje Oluje”, smatra Milinović.

“To je još jedan suludi čin politizacije Nikole Tesle i žao mi je što je ministrica sudjelovala u tome”, zaključio je.




Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.