Foto: Goran Mehkek / CROPIX

MILANOVIĆA JAKO POGODILA BAGINA SMRT: ‘Rastajali smo se gotovo kao dugogodišnji prijatelji. Bio je nepotkupljiv’

Autor: Dnevno.hr

Nižu se reakcije na potresnu vijest o smrti višestruko nagrađivanog novinara, reportera i političkog komentatora Mislava Bage.

Kolege, suradnici i političari još su u nevjerici.

Obitelji i prijateljima upućuju izraze sućuti i iskazuju poštovanje jednom od naših najboljih novinara.

“Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo. Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima. Obitelji Mislava Bage, kao i svima koji su s njim radili izražavam svoju sućut”, napisao je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.

“Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji i prijateljima jednog od naših najboljih novinara. Njegov rad, profesionalizam i postignuća bit će još dugo svjetionik hrvatskog novinarstva. Dragi Mislave, počivaj u miru”, piše na Facebooku bivši šef SDP-a Davor Bernardić.




“Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima”, napisala je Dalija Orešković iz Centra.

“Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave”, napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru.

Sućut je izrazila i Mirela Holy putem Twittera.

“Zbogom Mislave, više od toga teško mi je napisati… Sućut obitelji, prijateljima i kolegama”, napisao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“Zbogom Mislave, počivaj u miru. Ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih hrvatskih novinara koji je svojim radom obilježio više od dva desetljeća hrvatskog novinarstva, ali i politike. Bez riječi ostanem kad iznenada ode tako mlad čovjek i uz to prijatelj. Iskrena sućut obitelji i njegovim suradnicima. Počivao u miru i neka ti je laka hrvatska zemlja”, napisao je Krešo Beljak, šef HSS-a.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.