Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MILANOVIĆ SE UMILIO HRVATSKIM GENERALIMA! U čemu je tajna? Godinama ga preferiraju

Autor: Iva Međugorac

Zoran Milanović kao predsjednik države iznenadio je svojim potezima sve one koji ga poznaju, a u svega nekoliko mjeseci mandata bez riječi je ostavio razne analitičare koji se slažu tek u jednom- Milanović je predsjednik kakvoga do sada definitivno nismo imali prilike vidjeti.

Bez dlake na jeziku, tvrdoglavo i pomalo svojeglavo, predsjednik s karakterom kormilari državom ulazeći u konflikte s premijerom Andrejom Plenkovićem. Njegov kruti karakter do izražaja je došao u Okučanima na obilježavanju obljetnica Bljeska s koje se hladno kao špricer okrenuo jer se eto jedan sudionik skinuo u majicu s natpisom Za dom spremni. On u tome nije želio sudjelovati, vratio se u Zagreb odbijajući otkriti je li izašao na glasovanje na parlamentarnim izborima.

Nakon toga, Milanović se oglušio na pozive da sudjeluje na konstituirajućoj sjednici Sabora, a u međuvremenu sam sebi uskočio u usta. Malo je poznato da je baš Milanović potpisao izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima su Nauionalnom stožeru proširene ovlasti, no baš zbog te spoznaje njegove žestoke kritike na njihov račun svojevrsno su iznenađenje i pokazatelj da se ne snalazi ponajbolje sa svime što ga je snašlo.

I baš kao što bespoštedno kritizira Plenkovića, tako je istovremeno bez riječi ostavio svoje dojučerašnje kolege iz SDP-a odlukom da odlukuje brigade HVO-a koje su sudjelovale u Oluji, što nije učinila ni njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović.

Mnoge je Milanović u nevjerici ostavio i stoga što se založio za Ljubu Ćesića Rojsa i njegovo skidanje s crne liste FBI-ja, no dobro upućeni svjedoče da je Milanović godinama u odličnim odnosima s hrvatskim generalima te da takva odluka nije nikakvo iznenađenje za one koji pomno prate njegov rad. Za Milanovića ni korona nije nešto oko čega bi se trebalo uznemiravati, sveo ju je na razinu karijesa, i bez riječi ostavio silne stručnjake koji posljednjih mjeseci šalju panične poruke o uzrocima pandemije. Predsjednik s karakterom uistinu nam na svakom koraku pokazuje značenje tog slogana.

ZAMKE PRVE I NAJKLJUČNIJE PLENKOVIĆEVE REFORME! Smije li uopće ovo napraviti?




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.