Foto: Damir Krajac / CROPIX

Milanović bacio novu rukavicu Plenkoviću u lice: ‘Ne postoji dogovor oko imenovanja’

Autor: F.F

Iz ureda predsjednika Republike Hrvatske stiglo je priopćenje. U njemu se predsjednik Zoran Milanović i njegovi suradnici osvrću na odluku Vlade RH da predlože general-bojnika Tihomira Kundida za zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Predsjednik je također komentirao uskoro imenovanje ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije. Inzistira da se prije toga odrade detaljne analize, a sve zbog imenovanja Ivana Turudića kao Glavnog državnog odvjetnika.

Predsjednikovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Vladi je jasno izrečen stav’

“Predsjednik Republike Zoran Milanović pozdravlja odluku Vlade RH da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Štoviše, Predsjednik Republike poziva sve sudionike u procesu biranja načelnika GS OSRH na žurno postupanje budući da sadašnjem načelniku GS OSRH admiralu Robertu Hranju mandat istječe danas u ponoć, a kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje OSRH.

S obzirom da je u kontekstu postupka imenovanja načelnika GS OSRH predsjednik Vlade danas govorio i o navodnom dogovoru oko imenovanja ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, obavještavamo javnost kako u ovom trenutku ne postoji dogovor oko imenovanja ravnatelja SOA-e.

Plenković na Vladi objavio da su se Milanović i on dogovorili: ‘Danas ćemo predložiti novog načelnika OS’
Stav je Predsjednika Republike kako se prije bilo kakvog razgovora o imenu ravnatelja SOA-e mora provesti detaljna analiza (ne)postupanja SOA-e prilikom imenovanja Ivana Turudića na dužnost Glavnog državnog odvjetnika i prema potrebi provesti promjene kako u unutarnjoj organizaciji SOA-e, tako i promjene pravnog okvira za postupanje Agencije.

Tek nakon provođenja spomenutog, može se razgovarati o imenu ravnatelja SOA-e čiji mandat traje do 6. svibnja 2024. godine. Takav stav Predsjednika Republike ne samo da je već više puta javno izrečen, nego je jasno iznesen i predstavnicima Vlade RH.”
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.