Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MEDVED PORUČIO VUČIĆU: ’Traženo je više od sto konkretnih protokola, gdje su posmrtni ostaci koji su odvezeni iz primarnih grobnica?’

Autor: M.V.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa gostovao je u Dnevniku HTV-a gdje je otkrio kako je za sada zaprimljeno više od 2000 zahtjeva za obnovom, a kako je do sada pregledano 35.252 objekta.  “Od njih, 11.825 je neuseljivo, odnosno nisu sigurni, a s oznakom crveno njih je 4.193”, tvrdi.

Ističe i kako su rušenja oštećenih objekata preduvjet za obnovu, no trenutno se ruše samo državni i gradski objekti. Prvi su na redu oni državni u Petrinji s kojih prijeti opasnosti, no za nekoliko dana Medved očekuje da će elaborati biti gotovi te će se započeti s rušenjem.

“Županiju je nakon potresa napustilo 2861 osoba”, ističe.

Ministar hrvatskih branitelja komentirao je i izjave predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića koji je istaknuo kako ne skriva podatke o nestalima. Štoviše, pozvao je predstavnike hrvatske vlasti da pokažu mjesta na kojima smatraju da se isti nalaze. Medved je upitan ima li spoznaje o takvim mjestima, a on tvrdi kako zna što su postrojbe tzv. JNA radile nakon ulaska u Vukovar, ali se ne zna gdje su posmrtni ostaci.

“Od Srbije je u posljednjih pet godina traženo više od 100 konkretnih protokola, i zato neka odgovore na naše konkretne zahtjeve”, tvrdi pa predsjedniku Srbije poručuje da kaže gdje su posmrtni ostaci koji su odvezeni iz primarnih grobnica.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.