Markić zadovoljna: Karamarko je spreman razmotriti naše argumente

Autor: hina

Udruga U ime obitelji priopćila je kako im je dragoda je Karamarko spreman razgovarati o njihovim izbornim načelima "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom"

Građanska inicijativa “U ime obitelji” ističe u priopćenju kako im je drago što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uvažio njihove argumente” i što je spreman razgovarati o njihovim izbornim načelima “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” koja žele unijeti u Ustav Republike Hrvatske. U priopćenju te građanske inicijative stoji kako je “gospodin Karamarko prvo bio protiv referendumske inicijative jer je smatrao kako pitanje nije cjelovito, već samo djelomično rješava pitanje izbornoga sustava” pa je, dodaje se, “postalo razumljivije da je pitanje cjelovito i da omogućuje prijelaz u pravedniji izborni sustav”.

Nakon toga je pak, navodi se “gospodin Karamarko tvrdio je da će snižavanje praga dovesti do destabilizacije zemlje i većega broja malih stranaka” i dodaje kako je inicijativi “U ime obitelji” drago da je spreman razmotriti njihov argument da će snižavanje izbornoga praga u kombinaciji s drugim načelima dovesti do toga da će u Hrvatski sabor ući manji ili jednak broj stranaka koje će predstavljati veći broj građana”.

Inicijativi je drago i što predsjednik HDZ-a razmatra njihov argument da samostalne kandidacijske liste osiguravaju uvid koliko koja stranka predstavlja birača, kao i argument da to što se ne dopuštaju zajedničke kandidacijske liste nije isto što i zabrana predizbornih koalicija.

“U ime obitelji će podržati svaki napor gospodina Karamarka da ispravi nepravdu nanesenu hrvatskim državljanima izvan Hrvatske koju je nanijela Vlada, a u kojoj je Karamarko bio ministar 2010. godine mijenjajući čl. 45 Ustava Republike Hrvatske”, ističe u priopćenju ta građanska inicijativa .

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.