petir.eu

Marijana Petir: ‘Domovina, vjera i obraz nisu na prodaju’

Autor: Dnevno

Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, rekla je da se neće učlaniti u HDZ. Smatra da ta stranka nije na poziciji desnog centra, zbog čega su se mnogi prvotono učlanili. Dodala je da vjeruje u svoje birače te je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru i da podrže njenu listu na europkim izborima, piše N1.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u može raditi u interesu Hrvatske”, rekla je.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

O ponudi HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude njihova kandidatkinja, Petir je rekla da to nije opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, samtra.

Na pitanje hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u, Petir je odgovorila sa čvrstim stavom.




“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

Osim toga, najavila je da će subotu, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život. 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.